Llegeix aquest article a:

Composició del múscul longissimus en els porcs d'acabat en funció del nivell de lisina

Dietes deficient en lisina al final de l'engreix poden promoure la deposició del greix intramuscular i canviar la composició dels àcids grassos.

Dijous 26 octubre 2017 (fa 1 anys 7 mesos 21 dies)

La qualitat de la carn de porc es pot veure afectada en gran mesura pel contingut de greix intramuscular (GRIN) i la seva composició en àcids grassos (AG) en el múscul esquelètic. Aquest estudi es va dur a terme per investigar si la lisina dietètica a diferents nivells podria afectar el contingut GRIN i la seva composició d'AG en el múscul longissimus al final de l'engreix. Nou porcs castrats (94,4 ± 6,7 kg de pes corporal) es van distribuir aleatòriament en tres tractaments dietètics (3 porcs/tractament). Es van formular tres dietes basades en farina de blat de moro i farina de soja per complir amb les recomanacions NRC (2012) per a porcs a final d'engreix amb excepció del contingut de lisina, que va ser de 0,43, 0,71 i 0,98% per a les dietes 1 (deficient en lisina), 2 (lisina adequada) i 3 (excés de lisina), respectivament. Durant l'assaig (5 setmanes) s'oferia accés ad libitum a les seves respectives dietes i aigua. Al final de l'assaig, els porcs es van sacrificar i es van recollir mostres de teixit muscular de la porció mitjana (entre la 10a i la 12a costelles) del longissimus dorsi. Els àcids grassos de les mostres es van derivar directament i es van mesurar utilitzant un mètode de cromatografia de gasos.

El contingut de GRIN del múscul longissimus, calculat com AG total, va augmentar amb la disminució del contingut de lisina a la dieta (de la dieta 3 a la dieta 1). El nivell de lisina en la dieta no va afectar els percentatges totals o individuals d'AG saturats, excepte l'àcid esteàric (C18:0), que va tendir a ser reduït amb la dieta 1. En termes d'AG insaturats, els percentatges d'àcid oleic (C18:1 n-9) i el total de monoinsaturats van ser grans, mentre que l'àcid linolènic (C18:3 n-3) va ser menor en els porcs alimentats amb la dieta 1, que per als de la dieta 2.

Aquests resultats suggereixen que el contingut de GRIN del múscul longissimus en porcs d'acabat pot augmentar amb un nivell reduït de lisina en la dieta durant el final de l'engreix. El nivell de lisina en la dieta també pot alterar les proporcions d'AG, especialment els monoinsaturats, que milloren els valors nutritius del porc i la qualitat de la carn. No obstant això, es necessita investigació addicional per estudiar si l'ús transitori a una dieta deficient en lisina pot millorar la qualitat de la carn de porc a través de l'alteració del contingut de GRIN i la seva composició d'AG sense comprometre el rendiment dels porcs en la seva fase final.

Wang, T., Hasan, M. S., Crenshaw, M. A., Sukumaran, A. T., Dinh, T., and Liao, S. F. (2017). 099 Effect of dietary lysine on the skeletal muscle intramuscular fat content and fatty acid composition of late-stage finishing pigs. Journal of Animal Science, 95(supplement2), 46-47. https://doi: 10.2527/asasmw.2017.099

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags