Llegeix aquest article a:

Hibridació fluorescent in situ per a la detecció diferencial de Yersinia spp.

En aquest estudi es va desenvolupar una alternativa ràpida, sensible i fiable per detectar bacteris viables als aliments.

Dijous 8 juny 2017 (fa 2 anys 1 mesos 13 dies)

Yersinia enterocolitica, Y. pseudotuberculosis i Y. pestis són patògens de gran importància mèdica i responsables d'un nombre considerable d'infeccions cada any. La detecció d'aquestes espècies segueix depenent de mètodes de cultiu, que són lents, tediosos i sovint es troben limitats per la presència de flora acompanyant. En aquest estudi es va utilitzar la hibridació fluorescent in situ (FISH) per desenvolupar una alternativa ràpida, sensible i fiable que detecti bacteris viables als aliments.

Per a aquest propòsit, es van utilitzar sondes altament específiques adreçades a l'ARN ribosòmic 16S i 23S per detectar de manera diferenciada cadascuna de les tres espècies. Per tal de permetre la diferenciació de polimorfismes de nucleòtid únic (SNPs), es van utilitzar oligonucleòtids competidors adequats i àcids nucleics bloquejats (LNAs). Les cèl·lules afectades van mostrar un senyal fort i el recompte viable directe (DVC) combinat amb FISH va optimitzar la discriminació entre cèl·lules vives/mortes. La sensibilitat de la prova FISH va ser alta i fins i tot es va detectar una sola cèl·lula per gram de carn picada de porc en un dia, el que demostra la seva utilitat per identificar els perills transmesos pels aliments de manera precoç.

En conclusió, les proves FISH realitzades van resultar ser eines prometedores per compensar els inconvenients existents en la detecció convencional amb mètodes de cultiu d'aquests importants agents zoonòtics.

Alexander Rohde, Jens Andre Hammerl, Bernd Appel, Ralf Dieckmann, Sascha Al Dahouk. Differential detection of pathogenic Yersinia spp. by fluorescence in situ hybridization. Food Microbiology, Volume 62, April 2017, Pages 39–45.
http://doi.org/10.1016/j.fm.2016.09.013

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags