1 comentaris

Llegeix aquest article a:

L'ús de Lonicera macranthoides en la dieta millora el perfil d'aminoàcids en carn de porc

La suplementació amb Lonicera macranthoides en les dietes per a porcs de creixement i acabat pot millorar la concentració d'aminoàcids lliures en la carn fresca.

Dijous 2 març 2017 (fa 2 anys 4 mesos 20 dies)

L'àcid linoleic conjugat, els àcids grassos n-3, algunes proteïnes vegetals i algunes herbes es poden utilitzar com a additius en pinsos per millorar la qualitat i el valor nutricional de la carn. No obstant això, comunament s'ha prestat molta atenció al contingut de greix intramuscular i als perfils d'àcids grassos, mentre que la composició d'aminoàcids essencials (EAA) de la carn ha estat descuidada. De fet, el contingut d'EAA és un factor important en la determinació del valor nutritiu de la carn i contribueix de manera important a les propietats sensorials d'aquesta. Es va realitzar un assaig de 60 dies per determinar l'efecte de la suplementació dietètica amb fulles de Lonicera macranthoides (LML) sobre el rendiment productiu, la qualitat de la carn i els perfils d'aminoàcids lliures en porcs de creixement-acabat. Es van utilitzar fulles de L. macranthoides assecades i posteriorment mòltes suplementades en pols. Un total de 288 mascles creuats (Large White × Landrace) amb un pes inicial mitjà de 54,0 ± 3,4 kg van ser assignats aleatòriament a 3 tractaments i alimentats amb una dieta basal o una dieta suplementada amb 0,5% o 1,0% de LML en pols.

Els resultats van mostrar que la dieta suplementada amb LML en pols no va afectar al consum mitjà diari (CMD) i l'índex de conversió dels porcs. A més, la dieta suplementada amb LML en pols no va presentar efectes significatius sobre la qualitat de la canal, incloent el rendiment, gruix de greix dorsal, àrea del llom, ni sobre les característiques de qualitat de la carn incloent color de carn, greix intramuscular i pèrdua per cocció. No obstant això, la dieta suplementada amb LML en pols va millorar significativament els perfils d'aminoàcids lliures en el sèrum i el múscul Longissimus thoracis. Més important encara, la pols LML en la dieta va augmentar el contingut total d'aminoàcids lliures i el contingut essencial d'aminoàcids lliures en el múscul Longissimus thoracis.

Aquests resultats indiquen que LML té potencial per millorar el valor nutricional de la carn mitjançant la millora del perfil d'aminoàcids lliures.

Long, C., Zhou, X., Wang, Q., Xie, C., Li, F., Fana, Z., Zhangb, B, Ruanc, Z., Chend, X, Wua, X. and Yin, Y. (2016). Dietary supplementation of Lonicera macranthoides leaf powder improves amino acid profiles in serum and longissimus thoracis muscle of growing-finishing pigs. Animal Nutrition. http://dx.doi.org/10.1016/j.aninu.2016.08.006

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

jaume.ribeAgrònom13-març-2017 (fa 2 anys 4 mesos 9 dies)

Sembla ser que l'herba deu contenir algun(s) enzim (s) que hidrolitzen les proteïnes. Tanmateix, seria interessant saber el contingut de nitrogen total, al menys.

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags