Llegeix aquest article a:

Sensibilitat dels consumidors a l'androstenona i avaluació de diferents mètodes de cocció per emmascarar l'olor sexual

Les mostres de carn van consistir en lloms de mascles castrats i enters amb alts nivells d'androstenona cuinats mitjançant dos mètodes: sous-vide (cocció al buit) i fregit/arrebossat amb all i julivert.

Dijous 25 maig 2017 (fa 2 anys 1 mesos 26 dies)

L'olor sexual consisteix en una olor i sabor desagradable present en alguns porcs mascles enters que es deu a la presència d'androstenona i escatol. L'objectiu de l'estudi va ser avaluar la sensibilitat de 150 consumidors a l'androstenona i comparar l'acceptabilitat i si era del seu grat la carn procedent de porcs castrats i enters, cuinats mitjançant diferents mètodes de cocció.

Les mostres de carn van consistir en lloms de mascles castrats (MC) i enters (ME) amb alts nivells de androstenona cuinats mitjançant dos mètodes: sous-vide (cocció al buit) i fregit/arrebossat amb all i julivert. Els consumidors van avaluar l'acceptabilitat de l'olor i sabor, i si era del seu grat la carn de MC i ME per cada mètode de cocció.

Els resultats de l'estudi van mostrar que l'aversió a l'olor de androstenona va augmentar significativament amb la sensibilitat. Els resultats d'acceptabilitat i del seu grat van ser similars a MC i ME per a tots dos mètodes de cocció. Per tant, els dos mètodes de cocció utilitzats en l'estudi poden ser útils per emmascarar l'olor sexual.

F. Borrisser-Pairó, N. Panella-Riera, M. Gil, Z. Kallas, M.B. Linares, M. Egea, M.D. Garrido, M.A. Oliver. Consumers' sensitivity to androstenone and the evaluation of different cooking methods to mask boar taint. Meat Science, Volume 123, January 2017, Pages 198-204.
http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2016.10.006

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags