Llegeix aquest article a:

Supervivència de Streptococcus suis, Streptococcus dysgalactiae i Trueperella pyogenes en espatlles i lloms curats de porc ibèric

En aquest treball es va avaluar l'eficàcia del procés de curat per eliminar aquests tres patògens porcins associats al deteriorament de les canals de porc.

Dijous 17 agost 2017 (fa 1 anys 9 mesos 30 dies)

Els pernils, espatlles i lloms curats de porcs ibèrics són molt apreciats en els mercats nacionals i internacionals. La salaó, l'addició d'additius i la deshidratació són les principals estratègies per produir aquests productes llestos per al consum. Encara que se sap que el procés de curat redueix la càrrega dels patògens d'origen alimentari més coneguts, no s'han realitzat estudis que avaluïn la viabilitat d'altres microorganismes en carn de porc contaminada. En aquest treball es va avaluar l'eficàcia del procés de curat per eliminar tres patògens porcins associats al deteriorament de les canals de porc, Streptococcus suis, Streptococcus dysgalactiae i Trueperella pyogenes.

Els resultats d'aquest estudi posen en relleu que el procés de curat és un mètode adequat per obtenir productes segurs llestos per al consum lliures d'aquests microorganismes. Tot i que la salaó de les espatlles curades va tenir un efecte bactericida moderat, els resultats d'aquest estudi suggereixen que l'assecatge i la maduració van ser les etapes més importants per obtenir productes curats lliures d'aquests microorganismes.

F. Cardoso-Toset, I. Luque, A. Morales-Partera, A. Galán-Relaño, B. Barrero-Domínguez, M. Hernández, J. Gómez-Laguna. Survival of Streptococcus suis, Streptococcus dysgalactiae and Trueperella pyogenes in dry-cured Iberian pork shoulders and loins. Food Microbiology, Volume 61, February 2017, Pages 66-71.
https://doi.org/10.1016/j.fm.2016.09.002

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags