Llegeix aquest article a:

Suplementació amb extracte de canya de sucre i qualitat de la carn

La suplementació de les dietes per a porcs de creixement i acabat amb extracte de canya de sucre pot promoure la millora de l'estabilitat oxidativa i millorar la qualitat de la carn.

Dijous 31 agost 2017 (fa 9 mesos 23 dies)

L'oxidació dels lípids és una de les principals causes del deteriorament de la carn i pot produir peròxids d'àcids grassos, hidroperòxid de colesterol i radicals peroxi que influeixen negativament en l'estabilitat oxidativa del múscul. Es creu que l'oxidació dels lípids pot ser inhibida a través d'antioxidants sintètics i naturals. La canya de sucre (Saccharum officinarum L.) i els seus productes derivats han mostrat una àmplia gamma d'activitats biològiques, incloent antioxidants, antiinflamatòries, etc. Aquestes s'expliquen pel seu contingut de compostos fenòlics, àcid sinàpic, àcid clorogènic, derivats d'apigenina i derivats de tricina. Aquests compostos bioactius es consideren generalment com a productes químics segurs que exhibeixen baixa toxicitat. L'objectiu del present estudi va ser investigar l'efecte de la suplementació en la dieta amb l'extracte de canya de sucre (SCE) sobre la qualitat de la carn i l'estabilitat oxidativa del múscul Longissimus dorsi en porcs d'acabat. Es van assignar divuit mascles castrats (Duroc × Landrace × Jiaxing Black) a l'atzar, amb un pes mitjà inicial de 62,1 ± 5,0 kg, a 1 de 3 dietes amb 6 repeticions per tractament durant 42 dies. Les dietes comprenien una dieta basal i les dietes suplementades amb 5 i 25 g/kg de SCE.

Els resultats van mostrar que la suplementació de SCE no va afectar al pes corporal final dels porcs d'acabat. La suplementació dietètica de SCE va augmentar significativament el pH del múscul Longissimus dorsi a les 24h, i va tendir a reduir i disminuir significativament la força de tall, la pèrdua per oreig, l'àrea de secció transversal de miofibras i l'activitat de la lactat deshidrogenasa a 5 i 25 g/kg, respectivament. Els tractaments SCE dietètics van disminuir significativament el contingut de malonaldehid i l'activitat de superòxid dismutasa total en el múscul Longissimus dorsi, i van tendir a reduir el contingut de malonaldehid en el sèrum.

En conjunt, aquestes dades indiquen que la SCE pot servir com un additiu que millora la qualitat de la carn dels porcs d'acabat. A més, aquest estudi també proporciona evidència que la suplementació dietètica de SCE pot disminuir l'activitat de CSF i LDH en les miofibras i millorar l'estabilitat oxidativa en el porc, la qual cosa pot servir com informació útil per entendre els mecanismes subjacents de qualitat millorada de la carn.

Xia, Y., Li, Y., Shen, X., Mizu, M., Furuta, T., and Li, C. (2017). Effect of dietary supplementation with sugar cane extract on meat quality and oxidative stability in finishing pigs. Animal Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.aninu.2017.05.002

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags