Llegeix aquest article a:

Ús d'extractes d'herbes i diferents olis: efectes sobre el rendiment dels porcs i la qualitat de la carn

El perfil d'àcids grassos i les propietats sensorials de la carn poden millorar amb la suplementació d'extractes de plantes en les dietes de creixement.

Dijous 27 abril 2017 (fa 11 mesos 24 dies)

Els antibiòtics i els promotors de creixement químics han estat retirats dels aliments per a animals de granja mentre que els derivats de plantes o extractes de plantes han mostrat un creixent interès com a alternativa. Des del punt de vista sanitari, és desitjable un alt contingut de PUFA en la carn de porc; però, la seva influència sobre l'estabilitat oxidativa de la carn, la vida útil i el processament pot ser problemàtic. A més, condueixen al deteriorament de la qualitat organolèptica pel procés d'oxidació que afecta el gust de la carn. D'aquesta manera, és recomanable estabilitzar la qualitat del greix i la carn mitjançant la suplementació d'additius alimentaris. És interessant avaluar l'impacte combinat de la barreja d'extractes de plantes i els olis rics en àcids grassos poliinsaturats en el rendiment del creixement i la qualitat de la carn. L'objectiu de l'estudi va ser avaluar l'efecte d'una barreja d'extractes de plantes sobre el rendiment dels porcs i la qualitat de la carn. L'experiment es va realitzar utilitzant 60 porcs d'engreix (60 ± 0,5-112 ± 2,0 kg). El grup I (control) es va alimentar amb aliment estàndard; els grups II i III van rebre el mateix aliment suplementat amb 150 mg de BHT (hidroxitoluè butilat, antioxidant sintètic) o 500 mg d'una barreja d'extracte d'herbes (sàlvia, ortiga, bàlsam de llimona i equinàcia) per kg de pinso, respectivament. En cada grup, la meitat dels animals va rebre 4% d'oli de colza, l'altra meitat d'oli de soja.

Els extractes de plantes no van tenir cap efecte en el rendiment animal, però van millorar significativament l'estabilitat oxidativa de la carn, van reduir l'índex de colesterol i l'índex de trombogenicidad (TI) i van augmentar el contingut de PUFA en la carn. Es van observar lleugeres diferències entre els animals alimentats amb oli de colza o de soja. Els porcs que van rebre extractes d'herbes van tenir significativament majors proporcions de PUFA/SFA en comparació amb els porcs control i suplementats amb BHT. També van mostrar índexs TI significativament més baixos que els dels dos grups restants. No hi va haver diferències significatives en l'índex aterogènic (AI) i la relació hipocolesterolèmica (h) a hipercolesterolèmica (H) (h/H). La carn dels porcs que van rebre oli de colza es va caracteritzar per una proporció significativament major de n - 6 / n - 3. En les femelles la carn va presentar índexs d'AI i TI significativament més baixos i un índex d'h/H més alt en comparació amb la carn de mascles castrats. L'índex de peroxidabilidad (PI) també va ser significativament major en la carn de les femelles.

Per resumir els resultats, es pot concloure que els extractes de plantes avaluats en aquest experiment no van canviar el rendiment dels porcs, sinó que van millorar el patró d'àcids grassos, l'estabilitat oxidativa i l'olor-gust de la carn. També van reduir el contingut de colesterol de la carn així com els índexs aterogènics.

Hanczakowska, E., Świątkiewicz, M., & Grela, E. R. (2015). Effect of dietary inclusion of a herbal extract mixture and different oils on pig performance and meat quality. Meat science, 108, 61-66. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.05.020

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags