Llegeix aquest article a:

Ús de subproductes de pasta per a porcs pesats italians: efectes sobre rendiment, canal i pernil

La utilització de subproductes de la indústria alimentària rics en midó i baixos en greix pot ser funcional per modular el perfil d'àcids grassos en porcs pesats sacrificats a més de 150kg.

Dijous 9 febrer 2017 (fa 2 anys 5 mesos 12 dies)

L'engreix de porcs pesats (150-170 kg de pes corporal) a Itàlia proporciona talls nobles per a la producció de pernil amb Denominació d'Origen Protegida (DOP). Tradicionalment, el blat de moro és el cereal més utilitzat en les dietes per a porcs pesats a causa del seu alt contingut en midó. No obstant això, hi ha un interès per l'ús d'ingredients alternatius degut als alts nivells d'àcid linoleic i pigments carotenoides presents en el component gras del blat de moro, que poden produir un pernil de color groc i amb greixos subcutanis tous propensos a modificacions oxidatives. Els subproductes de la indústria que provenen de la utilització del blat, com ara subproductes de pasta seca, sovint són disponibles per als productors de porcs. La pasta és un aliment ric en midó (68,1%), baix en greixos (1,4%) i amb un contingut mitjà de proteïnes del 10,9% de manera que podria representar un ingredient alternatiu al blat de moro en la formulació de dietes per a porcs pesats destinats a la producció de pernil DOP italià. Es va avaluar l'efecte de la inclusió de pasta en les dietes d'engreix sobre el creixement, les característiques de la canal i la qualitat del pernil. Els porcs (144) van ser assignats a 4 dietes amb diferents nivells de pasta: 0 (control, dieta a base de blat de moro), 30, 60 o 80%.

Els porcs alimentats amb pasta van presentar un major consum mitjà que els controls, van augmentar el pes de la canal i el rendiment aconseguint els valors més alts a nivell d'inclusió del 30%, i van reduir el gruix de Longissimus thoracis et lumborum. La inclusió de pasta va modificar la composició d'àcids grassos del greix subcutani i intramuscular dels pernils. En particular, les dietes amb pasta van augmentar el nivell de SFA en el greix subcutani i van disminuir el contingut de PUFA, principalment l'àcid linoleic, millorant la proporció d'omega 6 a omega 3, tant en el greix subcutani com intramuscular.

En conclusió, els subproductes de pasta seca són una font vàlida de midó i podrien considerar-se en la formulació de dietes per a porcs pesats.

Prandini, A., Sigolo, S., Moschini, M., Giuberti, G., & Morlacchini, M. (2016). Effect of the inclusion of dry pasta by-products at different levels in the diet of typical Italian finishing heavy pigs: Performance, carcass characteristics, and ham quality. Meat science, 114, 38-45.http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.12.010

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags