Abel Mariné Font

Abel Mariné Font
7jguillaumetjosepaternacarne3tres3 M.Viscarellibaulenas88

Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, Campus de l’Alimentació. Espanya

Va nèixer a Barcelona, el 26 de maig de 1943. És Catedràtic de Nutrició i Bromatologia i Professor emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, Campus de l’Alimentació.

 

Professor de les Universitats de Barcelona (1969-73, 1982 fins ara) i de Salamanca (1973-1982).
Degà de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Salamanca (1980-82) i de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (1983-86).
Director General d’Universitats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1986-90). Vicepresident de la CIRIT - Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya (1991-93).
Gestor del “Programa Nacional de Tecnologia de Alimentos” de la CICYT – Comisión Interministerial de Ciencia y Tecnologia (1994-98).
Membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de la OMS – Organització Mundial de la Salut (1984-88).
President de l’ACCA – Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (1984-89, i des de 2012).
Autor o coautor d’uns 250 treballs d’investigació, sobre ciències dels aliments i nutrició i ha col·laborat en llibres com “Manual de interacciones alimentos-medicamentos”, “Saber popular i alimentació”, “Tratado de Nutrición”, “¿Sabemos lo que comemos?", “Guía de alimentación de personas mayores”, “Alimentación y derecho” i d’altres. 
Temes d’investigació: Amines biògenes i poliamines en aliments (histamina, tiramina, serotonina i altres), Interaccions entre aliments i medicaments, Additius alimentaris, Dret alimentari, Propietats funcionals dels aliments, Nutrició comunitària.
Membre de l’Institut d’Estudis Catalans, corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i de la Academia Española de Nutrición.
Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic 2002.
Premi gastronòmic Llorenç Torrado 2012, en la categoria de divulgadors.
Premi Ramon Turró 2012 del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans, a una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició.
Ha col·laborat o col·labora amb diversos mitjans de comunicació: TV3 (Els Matins), Catalunya Ràdio (La Tribu, El suplement), Radio Ciutat de Badalona, El PuntAvui i La Vanguardia.

Curriculum actualitzat: 09-des-2014

Articles