Anna Jofré i Fradera

Anna  Jofré i Fradera
6carne3tres3nicolomurillokenhanh87baulenas88josepaterna

IRTA - Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries. Espanya

www.irta.cat

Anna Jofré és Llicenciada i Doctora en Biologia per la Universitat de Girona. Fa més de 10 anys que és investigadora de l'IRTA (Monells). Actualment, com a membre del Programa de Seguretat Alimentària, i a través de projectes de recerca i contractes amb empreses, centra la seva activitat professional en la millora de la seguretat dels productes alimentaris, estàndards o millorats nutricionalment (e.g. reduïts en sal o greix), mitjançant l'aplicació de tecnologies com les altes pressions hidrostàtiques o els antimicrobians naturals; avaluació de l'efecte de la tecnologia de barreres en la resposta microbiana a l'estrès; realització de challenge tests; desenvolupament de mètodes ràpids per la detecció de patògens alimentaris, etc.

És co-autora de nombroses publicacions científiques i tècniques (més de 30, llistat disponible a http://www.irta.cat/ca-es/Persones/Pagines/3512.aspx), capítols de llibre i comunicacions en congressos nacionals i internacionals. També imparteix regularment cursos tècnics i seminaris. Ha co-dirigit diversos treballs de fi de grau o màster i una tesi doctoral. És avaluadora de l'ANEP i participa com a revisora en diverses revistes científiques internacionals.

Curriculum actualitzat: 03-set-2014

Articles

Listeria monocytogenes en equips i àrees de processament. On, quan i com mostrejar

Figura 1. Mostreig de superfícies amb esponja i tovalloleta

El Laboratori de Referència per a L. monocytogenes de la Unió Europea en col·laboració amb un grup de treball format per experts de diferents estats membre ha elaborat una guia que aporta novetats en relació a la presa de mostres per a la detecció del patogen en superfícies.

... llegir més (+)

Impacte de la reducció de sal en la vida útil segura dels productes carnis cuits

Distribució de la concentració de sal i impacte en la vida útil

Degut a què la sal en els aliments té un paper multifuncional, la seva reducció s'ha de gestionar de forma individual, ja que pot produir modificacions organolèptiques, tecnològiques i de seguretat microbiològica en els aliments en general i, en particular, als productes carnis cuits.

... llegir més (+)