Carmen Carretero Romay

Carmen Carretero Romay
11castindelasoAlej Morenojosepaternabaulenas88josefores200

Universitat de Girona (UDG) - Institut de Tecnologia Agroalimentària. Espanya

Llicenciada en Química per la Universitat de Saragossa i doctora en Veterinària por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser professora a la Universitat Autònoma des de l’any 1986 fins al 1993, des de llavors és professora de la UdG, on ara és Catedràtica de l’àrea de Tecnologia dels Aliments del Departament d'Enginyeria Química Agrària i Tecnologia Agroalimentària. Imparteix docència en les titulacions de l'àmbit agroalimentari de l'Escola Politècnica Superior, especialment en les assignatures de Química i Bioquímica dels aliments i Indústries Làcties i ovoproductes, però ha impartit també Indústries conserveres i horto-fructícoles. És coordinadora del nou grau que s’ofereix a l’EPS d’Innovació i Seguretat Alimentària.

Actualment és investigadora del grup de recerca en Tecnologia Alimentària, adscrit a l'Institut de Tecnologia Agroalimentària (INTEA) de la UdG on treballa en l'aprofitament de subproductes de la indústria alimentària, concretament en el desenvolupament d'ingredients alimentaris funcionals a partir de proteïnes de sang porcina. Durant els anys de la seva feina a la UAB va investigar sobre processos químics i bioquímics involucrats en la maduració de formatges.

Curriculum actualitzat: 03-juny-2014

Articles

El plasma de sang de porc, un subproducte amb aplicacions en el sector carni

Gels de plasma de porc induïts per calor

Les propietats tecno-funcionals del plasma fan que s’apliqui realment com a ingredient en el cas de productes carnis sotmesos a tractaments tèrmics, convertint-lo en un bon candidat per reemplaçar proteïnes d’altres fonts, com poden ser les proteïnes de soja o el sèrum de la llet.

... llegir més (+)