José Juan Rodríguez Jerez

José Juan Rodríguez Jerez
5josepaternaxavier.salamocarne3tres3viscarelliccgutier

Universitat Autònoma de Barcelona. Espanya

Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa (1987), Doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992), post-grau en higiene i microbiologia dels aliments per l'Institut Pasteur (Lille - França) (1992) i post-grau en nutrició humana per la Universitat de Navarra (1995). Des de l'any 1994, Professor Titular de Nutrició i Bromatologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les seves àrees d'investigació són:

  • Seguretat Alimentària: Detecció de microorganismes patògens en els aliments, amb especial interès en els mecanismes de creixement, control, eliminació i detecció per tècniques ràpides.
  • Higienització. Neteja i desinfecció, formació de biofilms, detecció i control.

De moment, ha publicat tant articles de recerca (50), com capítols de llibres (5), llibres complets (2) i articles de divulgació (250) i més de 50 comunicacions a congressos. D'aquestes, més de 50% com a ponent convidat. Al mateix temps, ha dirigit 13 tesis doctorals i està dirigint, en l'actualitat, 2 més.

Entre els anys 2001 i 2006, coordinador científic de la pàgina web: www.consumaseguridad.com. Des de l'any 2009, col·laborador al diari científic digital Global Talent: www.en.globaltalentnews.com/reflection/tribunes/fa22/JJ-Rodriguez-Jerez/. Actualment, coordinador científic de la pàgina web Mapa de Perills, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) (Mapaperills.grisc.cat/cat/index.php) i assessor científic de diverses empreses de caràcter nacional i internacional.

Tota la seva activitat investigadora s'ha mantingut gràcies a ser investigador principal en projectes d'investigació nacionals, europeus i internacionals i per la signatura de nombrosos convenis de recerca amb empreses. A més, és expert en transferència de coneixement entre la universitat i la empresa. En aquest sentit, és autor de 6 patents i ha ajudat a la creació de 3 empreses, una d'elles, Spin-off de la UAB.

Curriculum actualitzat: 13-abr-2015

Articles