José Juan Rodríguez Jerez

José Juan Rodríguez Jerez
6josepaterna M.ViscarelliXavier Salamóccgutiercarne3tres3

Universitat Autònoma de Barcelona. Espanya

Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa (1987), Doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992), post-grau en higiene i microbiologia dels aliments per l'Institut Pasteur (Lille - França) (1992) i post-grau en nutrició humana per la Universitat de Navarra (1995). Des de l'any 1994, Professor Titular de Nutrició i Bromatologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les seves àrees d'investigació són:

  • Seguretat Alimentària: Detecció de microorganismes patògens en els aliments, amb especial interès en els mecanismes de creixement, control, eliminació i detecció per tècniques ràpides.
  • Higienització. Neteja i desinfecció, formació de biofilms, detecció i control.

De moment, ha publicat tant articles de recerca (50), com capítols de llibres (5), llibres complets (2) i articles de divulgació (250) i més de 50 comunicacions a congressos. D'aquestes, més de 50% com a ponent convidat. Al mateix temps, ha dirigit 13 tesis doctorals i està dirigint, en l'actualitat, 2 més.

Entre els anys 2001 i 2006, coordinador científic de la pàgina web: www.consumaseguridad.com. Des de l'any 2009, col·laborador al diari científic digital Global Talent: www.en.globaltalentnews.com/reflection/tribunes/fa22/JJ-Rodriguez-Jerez/. Actualment, coordinador científic de la pàgina web Mapa de Perills, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) (Mapaperills.grisc.cat/cat/index.php) i assessor científic de diverses empreses de caràcter nacional i internacional.

Tota la seva activitat investigadora s'ha mantingut gràcies a ser investigador principal en projectes d'investigació nacionals, europeus i internacionals i per la signatura de nombrosos convenis de recerca amb empreses. A més, és expert en transferència de coneixement entre la universitat i la empresa. En aquest sentit, és autor de 6 patents i ha ajudat a la creació de 3 empreses, una d'elles, Spin-off de la UAB.

Curriculum actualitzat: 13-abr-2015

Articles