Mònica Toldrà Alegret

Mònica Toldrà Alegret
12Alej Morenokenhanh87josepaternaignacioramirezmcsubira

Universitat de Girona (UdG) - Institut de Tecnologia Agroalimentària. Espanya

Mònica Toldrà és Llicenciada en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Doctora en Biologia per la Universitat de Girona (UdG). És professora Agregada de l’àrea de Tecnologia dels Aliments del Departament d'Enginyeria Química Agrària i Tecnologia Agroalimentària de la UdG. Imparteix docència en estudis de l’àmbit agroalimentari de l’Escola Politècnica Superior de la UdG i el màster en Biotecnologia Alimentària. El seu perfil docent està relacionat amb matèries de tecnologies dels processos alimentaris i indústries de processament dels aliments.

És membre del grup de recerca de Tecnologia Alimentària de l’Institut de Tecnologia Agroalimentària (INTEA) de la UdG i de la Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments (XaRTA) de la Generalitat de Catalunya. La seva línia de recerca es centra en el camp de l’aprofitament de subproductes de la indústria càrnia i el desenvolupament d’ingredients alimentaris funcionals a partir de proteïnes de sang porcina. Ha participat en diversos projectes de recerca i contractes de recerca i transferència de tecnologia amb empreses del sector alimentari.

Curriculum actualitzat: 04-juny-2014

Articles

El plasma de sang de porc, un subproducte amb aplicacions en el sector carni

Gels de plasma de porc induïts per calor

Les propietats tecno-funcionals del plasma fan que s’apliqui realment com a ingredient en el cas de productes carnis sotmesos a tractaments tèrmics, convertint-lo en un bon candidat per reemplaçar proteïnes d’altres fonts, com poden ser les proteïnes de soja o el sèrum de la llet.

... llegir més (+)