Maria Dolors Guàrdia Gasull

Maria Dolors Guàrdia Gasull
4roser_m_cgiraldomvzcarne3tres3ANGUERA

IRTA - Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries. Espanya

http://www.irta.cat/

Na M.Dolors Guàrdia és doctora enginyera agrònoma per la Universitat de Lleida. Actualment és investigadora del programa de Tecnologia Alimentària de l’IRTA on, entre altres funcions, duu a terme vigilància en temes de legislació alimentària. La seva activitat professional es desenvolupa a través de projectes de recerca i contractes amb empreses privades a nivell nacional i internacional en l’àmbit de la tecnologia i processament d’aliments, tant mitjançant l’aplicació de tecnologies i processos clàssics o convencionals com per a l’aplicació d’aquells considerant nous o emergents (e.g. alta pressió, radiofreqüències, assecat ràpid,...). En la seva activitat investigadora hi ha també l’anàlisi i caracterització sensorial dels aliments i els estudis de consumidors. 

Pel que fa a l’àmbit de la vigilància legislativa, sovint ha actuat com a consultora de la FECIC i també d’ANICE. Ha contribuït com a co-autora a nombroses publicacions científiques (més de 50), tècniques (més de 30), capítols de llibre (5) i comunicacions en congressos. Ha co-dirigit tesis doctorals i treballs de fi de grau o màster. Regularment participa, com a ponent o docent, en seminaris i cursos universitaris de grau i post-grau i de formació tècnica especialitzada.

Curriculum actualitzat: 25-abr-2016

Articles