Nuria Tous

Nuria Tous
4baulenas88Pablo Nayaxavier.chehriinfo_222

IRTA. Espanya

www.irta.cat

Núria Tous llicenciada en Bioquímica a la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (2007). Màster de Nutrició i Metabolisme a la mateixa universitat i realitzant la tesi doctoral subvencionat per INIA, en el departament de Nutrició Animal de l'IRTA sota la direcció del Dr Enric Esteve Garcia.

La tesi estudia diferents factors dietaris que afecten la deposició, composició del greix i la contribució del greix intramuscular sobre la qualitat de la carn de porc. Estades de 3 mesos que es van realitzar a:

2010: Departament de "Animal Science-Molecular nutrition and cell biology" de la universitat de Aarhus (Dinamarca) estudiant l'efecte del CLA en l'expressió d'alguns gens relacionats amb el metabolisme lipídic.

2011: Departament de "Milk and Meat Production Research Department" de Agroscope Liebefeld a Posieux - ALP (Suïssa) determinant fibres primàries i secundàries, gotes lipídiques i col·lagen de diferents músculs de porcs nounats.

El 2007, mitjançant una beca IRTA-Provimi, va estudiar la digestibilitat de la proteïna i de midó de diferents cereals digerits in vitro.

En el treball final de carrera realitzat en IRTA es va estudiar de la cinètica del contingut intestinal de porcs alimentats amb diferents fonts de cereal.

Curriculum actualitzat: 17-gen-2013

Articles