Pedro Rubio Nistal

Pedro Rubio Nistal
37aalcalaoriundoggiovnadalcyJohan Brandt  alejandrocs9511

Universitat de Lleó. Espanya

Nascut a Castrocontrigo (Lleó) el 27-maig-1955, Pere Rubio es va graduar amb Premi Extraordinari de Llicenciatura a la Facultat de Veterinària de Lleó en 1981. 

Des de setembre de 1981 fins a gener de 1983 va treballar com a veterinari en una explotació amb 1.400 truges en cicle tancat i 800 vaques frisones en producció. 

Es va incorporar el 1983 com a Professor Ajudant a la llavors Càtedra de Malalties Infeccioses de la Facultat de Veterinària de Lleó realitzant la seva tesi doctoral sobre infeccions per coronavirus i per rotavirus del porc sota la direcció del Professor Pedro Cármenes. En 1988-1989 va realitzar una estada postdoctoral al Laboratori de virologia de la Facultat de Veterinària de Gant sota la direcció del Professor Pensaert. 

El 1989 va obtenir una plaça de Professor Titular i després de la prematura defunció de Pere Cármenes el 1996, dirigeix ​​un grup de recerca especialitzat en infeccions digestives del porc. 

El 1999 va obtenir la plaça de catedràtic de Malalties Infeccioses i Epidemiologia del Departament de Sanitat Animal de la Universitat de Lleó. És Director de l'Institut de Desenvolupament Ramader i Sanitat Animal de la Universitat de Lleó, membre per currículum de l'European College of Pig Health Management i membre del grup de treball sobre "Salmonel·losi Porcina" de l'Agència Europea de Seguretat Alimentària. 

Ha dirigit 12 Tesis Doctorals en el marc de més de 20 projectes d'investigació de convocatòries públiques o finançats per empreses. Ha publicat els seus treballs d'investigació en revistes científiques referenciades en el JCR així com diversos articles de divulgació en revistes nacionals i ha estat convidat a pronunciar nombroses conferències en congressos, cursos i Jornades Tècniques nacionals i internacionals. 

Col·labora com a assessor amb empreses de producció porcina, amb indústries càrnies i amb companyies farmacèutiques nacionals i internacionals.

Curriculum actualitzat: 18-jul-2011

Articles