Rosil Lizardo

Rosil Lizardo
10Leonardo Teresocarlos.nopalitoandreu083linhbui962012ferrer

IRTA. Espanya

www.irta.cat

Rosil Lizardo és enginyer agrònom, graduat per la "Universidade de Évora " (Portugal), postgrau i màster en producció animal per l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa del CIHEAM. Igualment és diplomat (DAA / DEA) per la " Ecole Nationale Supérieure Agronomique de Rennes " ( França ) i doctor en biologia / agronomia per la "Universié de Rennes" .

Els treballs d'investigació que el van conduir a l'obtenció d'aquests graus els va realitzar en la "ex - Station de Recherches porcines" de l'INRA ( França ), sobre nutrició i fisiologia digestiva del garrí. Posteriorment també va realitzar un postdoctorat a la mateixa estació (UMRVP) de l'INRA sobre modelització del creixement en el porc .

En acabar la carrera a Portugal va exercir com a tècnic - comercial a les empreses Purina SA i Cargill S.A. i posteriorment, com a professor assistent de porcicultura de l'àrea de zootècnia a la Universitat de les Açores (Portugal). Des de 2001 que és investigador en nutrició de porcí al Departament de Nutrició Animal de l' IRTA a Espanya .

Entre d'altres, en IRTA és el responsable pel projecte d'implementació de "l'alimentació líquida de porcí". A banda d'aquest, els temes pels quals nodreix més interès són : "la interacció nutrició qualitat de la carn", "la utilització digestiva de nutrients" , "les alternatives (prebiòtics , probiòtics , acidificants, enzims) als APC en garrins", "la influència del balanç electrolític", "el desenvolupament de substàncies amb potencial immunoestimulador "i" la modelització del creixement".

Curriculum actualitzat: 20-maig-2014

Articles