Llegeix aquest article a:

"Cochinillo de Segovia" celebra la comercialització d'un milió d'animals

Onze anys després de la posada en marxa de la Marca de Garantia, la Asociación para la Promoción del Cochinillo de Segovia (PROCOSE) celebra la sortida al mercat del garrí un milió emparat per aquesta figura de qualitat.

Dimarts 28 octubre 2014 (fa 4 anys 8 mesos 18 dies)

Junta de Castilla y LeónLa Marca de Garantia "Cochinillo de Segovia" va començar la seva marxa en 2003 amb 40 operadors que han arribat a 128 en l'actualitat. En aquest període, el nombre de garrins sacrificats s'han incrementat un 65% passant de 53.600 a 88.605 l'any passat. Des que es va crear la Marca de Garantia fins a 2013, el valor econòmic del que s'ha comercialitzat sota la mateixa s'ha incrementat en més d'un 250%. El valor econòmic directe total del producte va ascendir l'any passat als 8,4 milions d'euros.

Garrí un milió

Onze anys després de la posada en marxa de la Marca de Garantia, la Asociación para la Promoción del Cochinillo de Segovia (PROCOSE) celebra la sortida al mercat del garrí un milió emparat per aquesta figura de qualitat.

Per celebrar aquest esdeveniment, l'associació ha elaborat un programa d'activitats commemoratives centrades en la realització d'unes jornades en què professionals de prestigi a nivell nacional, tant de l'àmbit de la publicitat i la comunicació com de la restauració i la gastronomia, han passat per Segòvia per analitzar la rellevància de la creació d'una marca de garantia com a aposta de qualitat diferenciada i del seu posicionament en el mercat tenint en compte les noves eines de comunicació i el poder de la imatge i la publicitat.

En aquestes jornades s'ha volgut mobilitzar la població jove, a través de la Universitat de Valladolid, per apropar l'ensenya i el producte a les futures generacions, i que aquests es converteixin en creadors i divulgadors d'una possible imatge de la marca que permeti visualitzar la projecció en el futur d'aquest segell de qualitat.

Clemente ha felicitat la marca per arribar a aquesta xifra i ha recordat que aquest èxit demostra l'èxit i maduresa d'un projecte amb la principal aposta d'elevar la qualitat d'aquest producte, conservant el seu valor natural, i aconseguir la seva posada en valor en el mercat beneficiant així a sectors estratègics de l'economia de Segòvia com la ramaderia o l'hostaleria.

Per aquest motiu, la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia ha volgut col·laborar amb aquesta commemoració i apropar, mitjançant 'Tierra de Sabor', l'ensenya per distingir els productes de qualitat de la Comunitat, aquest producte als consumidors i oferir la recepta amb la qual es cuina.

En concret el garrí s'està promocionant a les accions multiproducte que la Conselleria està realitzant a Alcampo, El Corte Inglés i Hipercor i en una acció específica d'aquest aliment en els hipermercats de Carrefour a Castella i Lleó. Unes accions de promoció per les quals s'espera que passin 12,5 milions de persones.

L'acció consisteix en la senyalització de la promoció -mitjançant cartells i displays-dispensadors sobre el taulell de les seccions de carnisseria- a les diferents botigues, l'edició de pictogrames amb l'explicació de l'elaboració del producte i el repartiment de fulls de mà pels centres amb la recepta d'elaboració del garrí rostit. Aquest article es publicita a més en els fullets de les accions de promoció.

L'objectiu d'aquesta acció, com ha explicat la consellera, és que els consumidors coneguin en profunditat aquest producte tan característic de Castella i Lleó, fomentar el seu consum a les llars i evitar l'estacionalitat, és a dir, que es mengi al llarg de tot l'any.

27 d'octubre de 2014 - Conselleria d'Agricultura i Ramaderia de Castella i Lleó, Espanya

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags