Llegeix aquest article a:

12 empreses mostren la qualitat de la carn de porcí espanyola en la major cita d'alimentació a la Xina

Cinc empreses de Catalunya, 2 de Aragó, 2 de Andalusia i 1 de Castella i Lleó, Madrid i Múrcia formen part de la representació espanyola de porcí blanc a SIAL.

Dijous 18 maig 2017 (fa 2 anys 4 dies)

INTERPORC 1La Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC) està participant al costat de 12 empreses espanyoles de porc de capa blanca a la fira 'SIAL China', que té lloc des d'ahir dimecres i fins el proper divendres 19 a la ciutat de Xangai (Xina). Es tracta de la major exposició internacional de la Indústria d'Alimentació i Begudes al país asiàtic i el seu objectiu és donar impuls a la Gran Distribució i el Canal Horeca.

INTERPORC és l'encarregada d'organitzar la participació d'aquestes empreses càrnies, que representen el 41% del total de les empreses espanyoles autoritzades per exportar a la Xina. D'elles, 5 són de Catalunya, 2 de Aragó i 2 d'Andalusia, mentre que Castella i Lleó, Madrid i Múrcia compten amb una empresa cadascuna.

D'altra banda, la Interprofessional està desenvolupant, en el marc de la fira, un extens programa d'activitats com a part de l'ambiciós programa d'internacionalització que està duent a terme al continent asiàtic.

En aquest sentit, INTERPORC compta amb un estand propi en el qual es realitzen, entre altres accions, showcookings diaris amb la millor carn de porc espanyola que porta a terme el mediàtic xef local Thomas Xu o degustacions de pernil curat, tallat per un expert tallador espanyol.

Així mateix, aprofitant l'estada a Xangai, la Interprofessional també està desenvolupant activitats paral·leles a la fira entre les quals cal destacar el Tercer Festival de la Carn de Porcí espanyola a la Xina, a l'emblemàtic hotel Grand Kempinski, al qual assistiran desenes d'importadors, distribuïdors, premsa especialitzada i Institucions i empreses espanyoles de porcí de capa blanca.

Xina, principal mercat exterior amb el 20% de les exportacions espanyoles

El mercat xinès de carn de porcí, al qual Espanya va començar a exportar fa deu anys, s'ha convertit en els darrers anys en una de les destinacions prioritaris de les exportacions espanyoles. De fet, a l'any 2016 les vendes al país asiàtic es van duplicar tant en volum -passant de les 209.000 tones al 2015 a les 419.000 tones al 2016- com en valor, des dels 327 milions d'euros als 665 milions d'euros.

Gràcies a aquest increment, la Xina s'ha convertit en el principal mercat exterior de la carn i elaborats del porcí espanyol en volum -desplaçant a França-, i Espanya se situa com a tercer major exportador mundial al país asiàtic, tan sols per darrere d'Alemanya i Estats Units.

Jueves, 18 de mayo de 2017/ Interporc.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags