16 empreses representatives del sector carni debaten a Olot el futur de la formació

Èxit de participació en la sessió informativa i de debat sobre els canvis legislatius que regula el nou marc de la formació i casos d’èxit de la formació dual.

kreasEl Centre de Formació Integral d’Indústries Càrnies i Agroalimentàries (KREAS), conjuntament amb la Federació Catalana d’indústries de la Carn (FECIC), va reunir ahir a la seu de KREAS a Olot més d’una quinzena d’empreses del sector carni per debatre els canvis legislatius que regula el nou marc de la formació. La sessió també va servir per presentar els casos d’èxit de la formació dual que ha posat en marxa la Fundació KREAS en els darrers mesos.

Esther Badia, responsable de formació de FECIC, va exposar en la primera part de la sessió els canvis que regula el Reial Decret Legislatiu 4/2015 de reforma urgent de la formació, els canvis vigents des del passat mes de març i la previsió de futur a partir del gener de 2016. Aquesta nova normativa permetrà, entre d’altres coses, un compte de formació associat al Número d‘Afiliació de la Seguretat Social que reflectirà, per a cada treballador, tota la formació per a l’ocupació que dugui a terme al llarg de la seva vida. Així mateix, es crea el Xec de formació per a persones desocupades i s’impulsa la teleformació en detriment de la de distància.

kreas

En la segona part de la sessió, la direcció i coordinació acadèmica de KREAS va presentar el model de formació dual impulsat per aquest Centre de Formació Integral d’Indústries càrnies i agroalimentàries que, en menys d’un any, ha aconseguit implementar un programa de formació dual adaptat a les necessitats de les empreses i dels futurs professionals que el sector reclama. Mònica Furtet, directora del centre, va agrair el suport rebut per part de les empreses que han apostat des del primer moment en el model de formació dual i han permès posar en marxa un Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la indústria alimentària a Olot, en modalitat dual, i diversos certificats de professionalitat a tot el territori. L’oferta formativa de KREAS s’adapta a les necessitats del sector en diferents llocs de treball. Miquel Tarradas, director de RRHH de l’empresa Monter, i Yolanda Herreros, directora de RRHH de Casa Tarradellas, van explicar l’experiència positiva que ha suposat per a ells incorporar alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior a les seves respectives empreses. Per la seva banda, Noel Alimentària, empresa capdavantera a implementar el primer certificat de professionalitat en modalitat dual a les comarques gironines va explicar també els avantatges d’incorporar nou personal combinant la formació a l’empresa i a l’aula.

L’èxit de la jornada fa que es tingui ja prevista la convocatòria d’una segona sessió de debat incorporant altres empreses del sector alimentari.

Dijous, 7 de maig de 2015/ Kreas.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags