AINIA amplia la seva acreditació ENAC per analitzar residus de medicaments veterinaris en aliments

Es converteix així en l'únic laboratori privat d'Espanya capaç de donar àmplia cobertura als paràmetres inclosos en el Pla Nacional d'Investigació de Residus (PNIR).

Divendres 10 juliol 2015 (fa 3 anys 10 mesos 12 dies)

ainiaDes de principis de 2013 i fins al juny de 2015, el RASFF (Food and Feed Safety Alerts) ha recollit un total de 229 notificacions, el que dóna una idea de la problemàtica existent a la Unió Europea. D'aquestes notificacions, 56 són alertes i 74 rebutjos de producte en frontera amb tercers països. Del total de notificacions, aproximadament el 80% corresponen a tres categories de producte, representant el sector carni (inclòs aus) un 32%, crustacis un 29% i peixos un 18%.

AINIA ha decidit ampliar la seva acreditació ENAC en residus veterinaris d'aliments, responent així a una necessitat del sector i posant a disposició d'aquest els mètodes analítics més avançats en detecció d'aquestes matèries, basats en cromatografia i anàlisi multi-residu, per agilitzar el lliurament de resultats en menys de 24 h., i fins i tot tenir la capacitat d'identificar noves matèries actives en poques hores.

Així, els laboratoris d'AINIA poden certificar la presència o absència de metabòlits de nitrofurans, sulfonamides, quinolones, tetraciclines en múscul (carn, peix i crustacis) i per ß-agonistes en fetge. Aquesta nova acreditació ENAC se suma a la que ja tenia en cloramfenicol i als altres 84 assaigs acreditats en física-química, microbiologia i anàlisi sensorial.

AINIA es converteix en l'únic laboratori privat d'Espanya capaç de donar àmplia cobertura als paràmetres inclosos en el Pla Nacional d'Investigació de Residus (PNIR), cobrint més del 80% dels paràmetres inclosos en ell i tenint capacitat per posar a punt nous assaigs en els casos en què s'identifiquin noves matèries actives en alertes alimentàries o altres.

Dijous, 9 de juliol de 2015/ AINIA.

Notícies d'empresa

Metalquimia canvia la seva estructura corporativa25-ag-2015 fa 3 anys 8 mesos 27 dies
Manuel García, nou president d'Interporc09-jul-2015 fa 3 anys 10 mesos 13 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags