AINIA col·labora en el desenvolupament d'un sistema que escaneja productes carnis a temps real

El nou sistema permet inspeccionar el 100% de la producció en línies de procés i envasat de productes carnis per comprovar si compleixen amb els paràmetres de qualitat i seguretat total abans de la seva distribució en el mercat.

Dimarts 12 maig 2015 (fa 4 anys 2 mesos 10 dies)

AINIASADA P.A. Andalucía ha desenvolupat un sistema, en col·laboració amb l'empresa MULTISCAN TECHNOLOGIES S.L. i el Centre Tecnològic AINIA, que permet inspeccionar el 100% de la producció en línies de procés i envasat de productes carnis per comprovar si compleixen amb els paràmetres de qualitat i seguretat total abans de la seva distribució en el mercat.

Aquest sistema és molt més rigorós i eficaç que els equips d'inspecció existents en l'actualitat, ja que permet detectar matèries estranyes en la carn (plàstics, restes orgàniques com cartílags o ossos, petits insectes...) de manera més eficaç. Fins ara era impossible realitzar aquestes inspeccions amb els mètodes de detecció tradicionals.

Per aconseguir-ho, s'ha utilitzat una combinació de sensors de diverses tecnologies: raigs X i visió multiespectral, que permeten obtenir major informació de cada producte escanejat de manera automàtica i no invasiva, i amb la qual es pot controlar elements estranys.

visió espectral carn d'au

A més, aquestes noves tecnologies d'imatge es poden aplicar a qualsevol producte alimentari, reduint els costos d'inspecció i millorant l'eficiència i seguretat, ja que permet mesurar en temps real tota la producció i separar el producte apte del no apte, amb defectes o amb presència de matèries estranyes.

Última innovació en tecnologia d'inspecció

En concret, el treball d'AINIA centre tecnològic (València) s'ha dirigit a analitzar diversos tipus de productes carnis per obtenir el seu comportament espectral, la qual cosa ha permès seleccionar les longituds d'ona idònies que facilita el procés d'inspecció, facilitant la inspecció del producte . A més, AINIA ha emprat innovadores tecnologies de visió hiperespectral per detectar fins i tot lesions com la miopatia pectoral profunda dels pollastres, més coneguda com "malaltia del múscul verd". Aquesta alteració afecta a l'aspecte extern de la carn i, com a conseqüència, produeix la desconfiança per part del consumidor, sent molt difícil de detectar amb les tècniques tradicionals fins que no es troba en un estat avançat.

MULTISCAN TECHNOLOGIES S.L. (Cocentaina, Alacant) ha dissenyat el sistema hardware i la plataforma software que permet integrar els diferents sensors per inspeccionar els productes, analitzant-los en temps real i decidint si són aptes o no per eliminar-los de la línia de producció.

Per la seva banda, SADA P.A. Andalucía ha estat qui ha marcat les necessitats del projecte, fixant els requisits del sistema quant a condicions de funcionament i identificant els problemes d'inspecció més comuns en la seva planta de producció i envasat. A més, les proves de validació s'han realitzat a les seves instal·lacions.

Aquests avenços són part del projecte iTAC, recolzat pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial), dins el programa "Projectes R + D de Cooperació Nacional". iTAC (Indagació en Tecnologies Avançades d'Inspecció per a la Indústria Càrnica), es va posar en marxa el 2013 i aquests són els seus primers resultats en recerca aplicada.

Dilluns, 11 de maig de 2015/ AINIA.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags