Llegeix aquest article a:

AINIA està desenvolupant tres prototips de sistemes d'inspecció avançada per millorar la qualitat i seguretat d'aliments i envasos

AINIA centre tecnològic, està desenvolupant tres prototips de sistemes d'inspecció avançada, basats en últimes tecnologies, per millorar el control, en temps real, de la qualitat i la seguretat dels aliments i envasos durant el procés productiu.

Dimecres 5 novembre 2014 (fa 4 anys 8 mesos 16 dies)

ainiaAINIA centre tecnològic, està desenvolupant tres prototips de sistemes d'inspecció avançada, basats en últimes tecnologies, per millorar el control, en temps real, de la qualitat i la seguretat dels aliments i envasos durant el procés productiu.

En concret, el projecte Foodscan, que compta amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), treballa un sistema d'inspecció imatge química en temps real; un sistema d'imatge tèrmica per a supervisió de processos d'envasat, i un sistema de visió infraroja per detectar i matèries estranyes en els aliments abans que aquests es envasin. Prototips que AINIA està desenvolupant en les plantes pilot del centre tecnològic, de manera que els resultats determinin després la capacitat de transferir aquesta tecnologia a la indústria.

Conèixer la composició del 100% de l'aliment amb més precisió

La imatge química és una tècnica innovadora que permet obtenir un mapa de la composició del producte que s'està processant en temps real. Es basa en la tecnologia de visió espectral mitjançant la qual, a través d'un sensor, s'obté l'empremta espectral infraroja de l'aliment, que permet identificar la composició química de cada producte, a diferència dels mètodes d'inspecció convencionals que tan sols permeten avaluar característiques relacionats amb el color i la forma.

Amb aquesta tecnologia es podrà realitzar un control automàtic del 100% de la composició de cada aliment durant el procés de producció. Per exemple, mesurar la quantitat de greix en productes carnis o la humitat en productes de fleca i pastisseria industrial.

Detectar elements estranys en els aliments abans de envasar-los

Una altra de les tecnologies amb què es va a experimentar consisteix en la utilització de sistemes de visió infraroja mitjançant càmeres d'alta sensibilitat i fonts de llum d'alta intensitat per captar qualsevol matèria estranya que poden trobar-se a l'interior de productes alimentaris envasats o no, com és el cas d'elaborats carnis, confitures i melmelades, preparats de IV gamma, etc.

Envasos més segurs

Obtenir una imatge de la distribució de la temperatura dels envasos de materials plàstics permet detectar les errades que es puguin produir durant el procés de format, ompliment o tancament. Aquest és l'objectiu del prototip basat en un sistema de termografia que AINIA està desenvolupant perquè pugui ser instal·lat a la sortida de qualsevol envasadora d'aliments en safata o flow-pack. Gràcies a algoritmes d'anàlisi i control, es podrà controlar els temps i analitzar la zona de segellat, per detectar qualsevol possible defecte d'aquest tipus en l'envàs.

Dilluns, 3 de novembre de 2014/ AINIA.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags