Llegeix aquest article a:

AINIA investiga solucions tecnològiques per detectar patògens i al·lèrgens en aliments en menys temps

Prevenir la presència de patògens com Salmonella, Listeria monocytogenes o Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC) és primordial per assegurar la qualitat i la seguretat dels aliments.

Dilluns 13 febrer 2017 (fa 2 anys 2 mesos 6 dies)

AINIA 1AINIA Centro Tecnológico està investigant noves tecnologies que permetran detectar de manera específica i el més aviat possible, els possibles patògens emergents i substàncies al·lergèniques en productes agroalimentaris.

En concret, el projecte DIANAMIC, recolzat per l'IVACE i els fons FEDER, està desenvolupant tècniques analítiques de biologia molecular més sensibles, capaces de reconèixer en menys temps, substàncies al·lergògenes (proteïnes de soja i llet, lactosa i ou) i patògens emergents com la Yersinia enterocolitica, present en productes carnis i lactis; Salmonella spp. i Listeria monocytogenes freqüents en una àmplia varietat de productes; i Escherichia coli STEC en carns, productes lactis, llavors o brots vegetals.

R+D amb beneficis socials, mediambientals i empresarials

Una detecció més ràpida i eficaç de la presència de patògens i al·lèrgens en aliments suposa que les empreses del sector puguin adoptar mesures correctores per pal·liar la contaminació, i fins i tot procedir a la retirada ràpida dels productes afectats; reduint el risc de problemes de salut en els consumidors ocasionats per reaccions al·lèrgiques o l'aparició de brots epidemiològics en la població.

Així mateix, reduir els terminis de lliurament de resultats analítics de patògens i al·lèrgens és un factor clau a nivell empresarial per garantir la qualitat i seguretat dels aliments, però també per reduir els costos associats a la retirada preventiva de productes peribles, de manera que permet incrementar la vida útil dels productes en el mercat i reduir el malbaratament d'aliments.

Dimarts, 7 de febrer de 2017/ AINIA.

Notícies d'empresa

Sant Dalmai SAU, s'adheix al clúster INNOVACC10-febr-2017 fa 2 anys 2 mesos 9 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags