Llegeix aquest article a:

ANICE lliura els II Premis del Sector Carni

Els premis s'han lliurat en les seves cinc categories: "Trajectòria empresarial", "Amics de la Carn", "José Flores a la Innovació", "Gastronomia i Salut" i "Sostenibilitat i Medi ambient".

Dijous 23 març 2017 (fa 2 anys 1 mesos)
ANICEEmpresaANICEEspanya

ANICE 1L'Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España (ANICE) va celebrar ahir la seva Assemblea 2017 al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), amb una jornada en què es van presentar les dades del sector carni espanyol i la seva evolució durant el 2016 i es van abordar diverses ponències de gran interès per a la indústria càrnia.

La jornada va comptar amb la intervenció del president d'ANICE, Carlos Serrano, que va donar la benvinguda als associats i els nombrosos convidats assistents, entre ells la Secretària d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, i va ser clausurada pel Secretari General d'Agricultura i Alimentació del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), Carlos Cabanas.

Per al president d'ANICE, Carlos Serrano, "La indústria càrnia és el resultat d'un esforç col·lectiu de milers d'empresaris, professionals, tècnics i treballadors que construeixen cada dia un dels primers sectors industrials del país amb la seva dedicació i bon fer, i que, malgrat això, és un sector poc conegut i sovint tractat injustament. ANICE és una Associació compromesa amb valors i principis de responsabilitat que ens orienten en la nostra activitat, i que estenem a les nostres empreses associades i a tot el sector carni".

Entre els ponents convidats, va intervenir en primer lloc l'especialista internacional Justin Sherrard, Global Strategist Animal Protein de Rabobank, que va parlar sobre les "Tendències mundials del mercat de productes carnis".

A continuació, el periodista José Ribagorda va abordar el tema de "El gaudi del consum de carn i productes carnis al nostre país", entaulant un diàleg amb l'atleta de marató Javier Guerra i el catedràtic de Fisiologia Manuel Castillo.

Finalment, Carlos González, director de Desenvolupament de Negoci d'IFEMA, va presentar la primera edició de Meat Attraction, una fira del sector i per al sector, orientada al negoci, que és el que necessita ara la indústria càrnia espanyola per acabar de superar la crisi.

A continuació, es van lliurar els II Premis ANICE del Sector Carni en les seves cinc categories:

  • El Premi a la "Trajectòria Empresarial" s'ha lliurat als empresaris murcians José, Tomás Juana Fuertes Fernández, que han aconseguit, després de 62 anys de camí professional, situar ElPozo Alimentación entre els grups líders del sector carni internacional aportant-li a l'organització valors fonamentals com l'esforç, la superació i el treball en equip. ElPozo és el germen del que avui dia és el Grupo Fuertes: un holding que al 2015 va facturar 1.443 milions d'euros, amb un equip humà de més de 6.000 persones i una inversió de més de 430 milions d'euros en els últims cinc anys.
  • En la categoria "Amics de la Carn", el Premi ha estat enguany per la Confederación Española de Detallistas de la Carne (CEDECARNE), amb especial reconeixement al que ha estat el seu Coordinador General en els últims 18 anys, José Moya Agudo, pel seu paper des de la seva constitució l'any 1998 en la unió i representació dels interessos del sector especialitzat de la carnisseria-xarcuteria.
  • En la categoria "José Flores a la Innovació", el Premi s'ha lliurat aquest any a l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), amb especial reconeixement al que és el seu director des del 2012, Manuel Lainez Andrés, per la seva tasca en el camp de la investigació, desenvolupament i innovació (R+d+i) en matèria agroalimentària, el suport permanent als sectors ramaders i carnis i la seva atenció a les seves inquietuds i qüestions que aquests els han plantejat al llarg dels anys.
  • El Premi "Gastronomia i Salut" s'ha lliurat als periodistes David Ruipérez Serrano i Carmen Cardoso Parra, per la recent publicació i el gran impacte que ha tingut el seu llibre "El carnívor feliç", que serveix de guia per menjar carn de forma saludable .
  • I en la categoria "Sostenibilitat i Medi Ambient", s'ha lliurat el guardó a l'empresa valenciana Embutidos F. Martínez R., S.A., per implementar un Pla de Sostenibilitat Integral, Avaluable, Mesurable i Certificable per una entitat d'acreditació, que va rebre de Bureau Veritas el reconeixement de Primera Empresa Certificada en Pla de Sostenibilitat Integral d'acord amb el Reglament o requisits de l'Estratègia de Sostenibilitat en el període 2015-2016.

Reptes i objectius del sector

En el desenvolupament de l'Assemblea es van fer també patents alguns dels principals reptes, objectius i necessitats del sector, entre els quals es van destacar:

  • La necessitat d'una major resolució per part de l'Administració en l'obertura de països per a tots els productes, i una necessària unificació de competències administratives que faci més competitiva a la indústria espanyola i elimini ineficàcies en l'activitat internacional.
  • La millor protecció del nostre patrimoni carni i gastronòmic, aconseguint les IGP per a emblemes del nostre país com el Pernil Serrano i el Pernil i altres derivats del porc ibèric.
  • La necessitat de millorar la imatge i la comunicació davant la proliferació de missatges contraris a les carns i elaborats des de diferents àmbits, i aprofundir per a això en la unió dels sectors ramader-carnis a través de les seves organitzacions interprofessionals.
  • La preocupació pel conflicte de l'estiba i la seva complexa resolució, que afecta les empreses pel desviament dels vaixells, que fa que els contenidors s'acumulin a les instal·lacions portuàries i s'omplin les càmeres de les indústries, amb el perill de col·lapse del sector.

Una Associació al servei de la indústria càrnia

ANICE és l'associació empresarial de la indústria càrnia d'àmbit nacional. Els seus gairebé 40 anys de vida avalen el seu treball per la defensa de les indústries càrnies, i la situen com el referent empresarial del sector, agrupant a més de 650 empreses de tota la geografia nacional, des de pimes a grans grups industrials, i totes les activitats càrnies: escorxadors i sales d'especejament de porcí, boví i oví, fàbriques d'embotits i tot tipus d'elaborats, pernils, productes ibèrics, etc. Amb aquesta dimensió, és líder empresarial en agrupar més del 60% de la producció càrnia espanyola, destacant en alguns productes, com els derivats del porc ibèric, on acull a més del 90% del total.

A més, l'Associació està present de forma molt activa en els eixos vertebradors del sector: per a això participa en les Organitzacions Interprofessionals del porc blanc INTERPORC, del porc ibèric ASICI, de l'oví-cabrum INTEROVIC i del boví de carn PROVACUNO, així com en la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB). També és membre de la Fundació Alimentia, del Consell Assessor de l'Agència d'Informació i Control Alimentaris (AICA) i del Ple de l'Observatori de la Cadena Alimentària.

Igualment, està present en els fòrums europeus com la Federació d'Indústries Càrnies de Transformació de la Unió Europea (CLITRAVI) i l'Union Européenne du Commerce du Bétail et de la viande (UECBV), a més d'organitzacions d'àmbit internacional com l'Oficina Internacional de la Carn (IMS).

Dimecres, 22 de març de 2017/ ANICE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags