Llegeix aquest article a:

Anice trasllada a la ministra d'Agricultura les inquietuds de la indústria càrnia

Es va informar a la ministra de les iniciatives posades en marxa per ANICE per a la millora de la qualitat i els autocontrols dels productes posats al mercat.

Divendres 16 juny 2017 (fa 1 anys 10 mesos 3 dies)
ANICEEmpresaANICEEspanya

ANICEL'Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España (ANICE) ha mantingut una reunió amb la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, i el secretari general del seu departament, Carlos Cabanas, a la qual van assistir el president d'ANICE, Carlos Serrano, i el secretari, Miguel Huerta.

A la reunió, es va agrair a la ministra aquesta trobada cordial i constructiva amb l'associació nacional de la indústria càrnia i l'oportunitat per traslladar-li de primera mà la situació i inquietuds del sector. Per a això, en primer lloc, es va detallar la rellevància socioeconòmica de la indústria càrnia, que és el quart sector industrial del país (representant el 13,1% del PIB industrial espanyol) i ocupa amb diferència el primer lloc de tota la indústria espanyola de aliments i begudes, amb una xifra de negoci superior als 22.600 milions d'euros, el 21% de tot el sector alimentari espanyol, unes exportacions de carns i productes elaborats per valor de 5.562 milions d'euros i una ocupació sectorial directe de 84.000 treballadors.

Els representants empresarials van informar la ministra de les iniciatives posades en marxa per ANICE per a la millora de la qualitat i els autocontrols dels productes posats al mercat (Compromís de reformulació per reducció de greix, sal i sucre, Pla d'autocontrol analític), així com de la posada en marxa, juntament amb IFEMA, de Meat Attraction, la primera fira especialitzada de la indústria càrnia, dissenyada per fomentar les oportunitats de negoci i d'accés a la internacionalització de les pimes del sector.

També van mostrar la seva satisfacció perquè s'hagi aconseguit l'aprovació dels Grups Operatius per a la innovació liderats o participats per la indústria càrnia, un d'ells liderat directament per ANICE.

Miguel Huerta, Secretari d'ANICE; Carlos Cabanas, secretari general d'Agricultura i Alimentació; Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura; i Carlos Serrano, President de Anice.
Miguel Huerta, Secretari d'ANICE; Carlos Cabanas, secretari general d'Agricultura i Alimentació; Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura; i Carlos Serrano, President de Anice.

Defensa de la imatge i el paper de les carns en l'alimentació

A la reunió es va sol·licitar el suport del Ministeri davant la proliferació de missatges contraris a les carns i elaborats des de diferents àmbits, que estan afectant negativament al seu consum, per reforçar la seva imatge i el paper insubstituïble de la carn i els productes carnis, al costat dels altres aliments, en una alimentació sana i equilibrada.

Pel que fa a la internacionalització, ANICE va sol·licitar a la ministra un pla d'accions per a l'obertura de nous mercats per a productes de valor afegit i per a sectors com la carn de boví.

Dins d'aquest apartat es va proposar al Ministeri la necessitat de comptar amb estructures administratives eficients, sense duplicitats. Cal que el control de les indústries alimentàries estigui sota el Ministeri d'Agricultura, garantint una plena coordinació dels controls "de la granja a la taula". L'actual sistema emmalalteix de deficiències que ho fa costós i no prou eficaç.

És essencial que les competències de control alimentari estiguin íntegrament al MAPAMA, i molt especialment pel que fa al comerç exterior. L'actual divisió competencial és un obstacle intern a les nostres exportacions i perjudica seriosament la nostra activitat internacional.

Els representants d'ANICE van plantejar també a la ministra que és fonamental la protecció de les denominacions càrnies, amb especial referència a les IGP del Pernil Serrà i del Pernil Ibèric, com a forma de protegir el nostre patrimoni i vincular Espanya productes d'excel·lència i emblemes de la marca Espanya com són els dos tipus de pernils. També es considera necessari que s'inclogui la defensa dels noms tradicionals de productes carnis davant de productes vegetarians que usurpen aquestes denominacions i confonen als consumidors.

En el capítol de relacions comercials, es va plantejar en la reunió el suport exprés de l'Associació a la Llei 12/2013, d'instruments de millora de la cadena alimentària i la recomanació als associats que s'adhereixin al Codi de Bones Pràctiques Mercantils, que representa una eina de gran valor per a la transparència de les transaccions.

A més, caldria que les sancions de l'Agència d'Informació i Control Alimentaris (AICA) siguin públiques, perquè tinguin el necessari coneixement i efecte dissuasori.

Igualment, ANICE va traslladar a la ministra la preocupació del sector per la vaga dels estibadors i el perjudici a les exportacions càrnies que representa aquest conflicte. Les indústries espanyoles exporten 3.300 tones diàries de carn, la qual cosa suposa més de 150 contenidors de productes al dia que es veuen seriosament afectats per la vaga.

Finalment, els representants de l'Associació van informa a García Tejerina que ANICE reprèn la representativitat de les indústries càrnies espanyoles a través de la seva pròpia estructura de Grups Empresarials i Grups Tècnics i amb la seva participació directa en les organitzacions sectorials i intersectorials a nivell nacional i internacional, després d'haver acordat donar per acabat el projecte representat fins ara per la Confederació CONFECARNE.

Divendres, 16 de juny de 2017/ ANICE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags