Llegeix aquest article a:

Aritmos aposta per una normativa i tecnologia unides com a qüestió d'alta responsabilitat

Les lleis i normatives aplicables al sector agroalimentari, pel que fa a seguretat alimentària, estan subjectes tant a canvis com a l'aparició de noves regulacions.

Divendres 15 abril 2016 (fa 3 anys 1 mesos 11 dies)

aritmos.jpgLes lleis i normatives aplicables al sector agroalimentari, pel que fa a seguretat alimentària, estan subjectes tant a canvis com a l'aparició de noves regulacions. Aquestes mesures s'han incrementat especialment en els últims anys. Tant és així que certes directrius al·ludeixen també a quines eines (normes) han d'utilitzar les companyies agroalimentàries per garantir la seguretat alimentària dels seus productes (normes ISO 22000, FSSC 22000, BRC V7, IFS V6... totes elles acreditables per entitats certificadores).

Però no tots els processos empresarials que assegurin la seguretat dels aliments plana només en l'aplicació de beneficioses normes que ajudin a complir en matèria legislativa. Des d'un punt de vista "més tecnològic" hi ha solucions que ajuden a les indústries agroalimentàries (i tota la seva cadena productiva) a assegurar uns productes saludables i d'una irreprotxable seguretat i traçabilitat alimentària. Eines tecnològiques, com software ERP, que donen suport a uns procediments més transparents i controlables pel que traçabilitat es refereix.

Des d’Aritmos, després d'anys de desenvolupament de solucions de gestió de negoci per a indústries agroalimentàries (software vertical) intentem ajudar les empreses alimentàries a complir els requisits per a un seguiment molt exhaustiu dels aliments produïts. Una tasca important, i vital, si tenim en compte els milions de persones que anualment contrauen malalties transmeses per aliments. I és un aspecte cabdal per a tots: tant per a consumidors, per a empreses del sector agroalimentari i també per als governs (que desemborsen àmplies partides pressupostàries en sanitat).

Les consultores tecnològiques, com Aritmos, hem d'actuar proactivament en matèria de seguretat alimentària, ajudant a les indústries productores a implementar millors solucions o sistemes de control de la cadena alimentària i traçabilitat. És per a nosaltres una qüestió de responsabilitat aconseguir que recol·lectors, manipuladors, envasadors, distribuïdors... puguin documentar i informar sobre el camí que realitza un producte (i com el realitza), d'origen a destí. Així es podrà reaccionar ràpidament davant qualsevol problema. Estem convençuts que cal comptar amb tecnologies adequades per a aquesta finalitat és vital.

Abril de 2016/ Aritmos.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags