Llegeix aquest article a:

BonÀrea Corporación va créixer un 5,5% en facturació el 2016

Creix en totes les seves principals línies de negoci (alimentació, pinsos i energia), consolida la seva forta dinàmica inversora amb 45 milions invertits, un 8% superiors, i situa la plantilla en 4.456 empleats/es, 258 persones més.

BonArea 1Durant l'exercici 2016 bonÀrea Corporació, nova denominació de Corporació Alimentària Guissona, ha consolidat les seves principals línies de negoci amb creixements tant en volum com en euros.

A nivell de facturació s'ha arribat als 1.543 milions d'euros, un 5,5% més respecte al 2015, pel que fa a resultat net, se situa en els 47,24 milions d'euros, un 7,9% superior i, el cash flow net, en 84,14 milions, un 10,6% superior a l'exercici anterior.

Aquestes xifres "consoliden el nostre model de negoci totalment integrat i mantenen el camí inicial de bonÀrea Agrupa de donar suport al sector agrari, de generar llocs de treball, valor afegit a les produccions i accions socials al nostre entorn rural". El nostre atribut de ser "Directe del camp" ha aconseguit superar el milió i mig de tiquets setmanals a les botigues "bonÀrea".

Alimentació

Entrant en el desglossament de la facturació per línies de negoci, destaca la principal activitat de bonÀrea Corporació, la venda directa a través de les botigues "bonÀrea", que puja a 699 milions d'euros, un 7,6% superior al 2015 i amb un augment en kg. del 8,9%. Al final de l'exercici 2016 es disposava de 450 establiments "bonÀrea", 263 súpers "bonÀrea" i 187 botigues "bonÀrea", situats a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i la Rioja (aquestes dues últimes comunitats de nova implantació).

En els altres canals de distribució - majoristes, Cash & Carry, Horeca, industrial i exportació -, s'han assolit els 179 milions d'euros, amb un increment del 0,3% respecte a l'any anterior.

Pinsos

Pel que fa als pinsos, l'altra activitat destacada de Corporació, la producció anual en les 10 fàbriques de pinsos se situa en els 1,28 milions de tones de pinso, un 6,3% més que l'exercici anterior. La facturació en aquesta activitat ha estat de 339 milions d'euros, mostrant un increment del 3,2% respecte 2015.

Sanitat Animal i Serveis Agropecuaris

Les vendes se situen en els 22 milions d'euros, un 13% inferiors al 2015, motivat principalment per una disminució del preu dels productes comercialitzats. Ha continuat creixent els serveis d'assessorament i gestió agrària que s'ofereixen als agricultors i ramaders.

Produccions

Les produccions avícoles i ramaderes dels socis, que són la base del cicle productiu complet que realitza tot el grup empresarial, han seguit sent molt importants: 34 milions de pollastres, 1,6 milions de galls dindi, 3 milions de guatlles, 38 milions de dotzenes d'ous de consum, 743 mil porcs d'engreix i 51 milers vedells. Tot això permet la rendibilitat de l'activitat ramadera del nostre entorn rural i poder comercialitzar directament, sense cap intermediari, tota la gamma de productes carnis.

Dijous, 6 d'abril de 2017/ BonÀrea Corporació.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags