Llegeix aquest article a:

Can Duran llança Exentis Zero, el primer fuet comercial del mercat sense cap additiu ni al·lergen

Amb aquest producte pioner, la casa d'embotits artesans respon per primera vegada a la creixent inquietud dels consumidors per minimitzar la ingesta d'additius.

Dimecres 4 maig 2016 (fa 3 anys 18 dies)

CanDuran.jpg

L’empresa d’embotits Can Duran presenta el primer fuet comercial que no conté cap additiu artificial ni, tampoc, cap al·lergen, com a resultat de la seva innovació.

La marca és pionera a llançar al mercat el fuet més saludable possible: tots els ingredients d’Exentis Zero són naturals i propis dels embotits curats tradicionals. Can Duran respon, així, a la creixent sensibilització sobre els additius i a la voluntat de minimitzar-ne el consum i l’acumulació.

Elaborar fuet sense cap E no era impossible

Exentis és la gamma de productes Can Duran aptes per a al·lèrgics i intolerants; no contenen lactosa, gluten, sulfits, soja, colorants, glutamat ni proteïnes de llet. Per obtenir el nou fuet Exentis Zero, Can Duran ha anat encara més enllà i ha eliminat del fuet Exentis el conservador E-252 (nitrat potàssic) i els antioxidants E-301 (ascorbat sòdic) i E-331 (citrat sòdic). El nou fuet sense additius pesa 165 grams i va envasat en atmosfera protectora.

Fruit de la innovació constant de Can Duran, el procés l’ha avalat Miquel Porta, doctor en Medicina, màster en Salut Pública, cap de la Unitat d’Investigació en Epidemiologia Clínica i Molecular de l’Institut d’Investigació de l’Hospital del Mar i catedràtic de la matèria a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Gillings School of Global Public Health de la Universitat de Carolina del Nord (UNC), als Estats Units.

ExentisZero.jpg

Innovació amb l'aval del Dr. Miquel Porta

“Tot i que en ciència sempre existeixen dubtes i incerteses, la no utilització dels nitrits sòdic i potàssic (E-250 i E-252) és científicament raonable i considero que també és prudent des de la perspectiva de molts consumidors”, apunta el doctor Miquel Porta, i hi afegeix: “Em sembla raonable que estiguem preocupats per les conseqüències per a la salut de l’acumulació de nitrits i nitrats, i, per tant, que intentem evitar-los”.

Quant als antioxidants E-300 (àcid ascòrbic), E-301 (ascorbat sòdic) i E-331 (citrat sòdic), Porta puntualitza: “Tot i que aquests additius són en general molt segurs i ofereixen beneficis, s’han descrit reaccions al·lèrgiques i és possible que produeixin altres efectes adversos”.

Abril de 2016/ Can Duran

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags