Llegeix aquest article a:

Càrnies catalanes obtenen el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials

Aquest Certificat verifica el compliment en la subcontractació de cooperatives de treball al sector carni.

FECIC 1

Fins a cinc companyies del sector carni de Catalunya han obtingut, durant aquest mes, el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials, que verifica la correcta gestió de les empreses càrnies en la subcontractació de les cooperatives de treball associat. L'esmentada certificació constata que les empreses acompleixen amb la legislació i la Jurisprudència actualment vigent a l'Estat espanyol en aquesta matèria. Les empreses que han assolit aquest estàndard són dues plantes de Noel Alimentària, Frigorífics Costa Brava, Patel i Corporació Alimentària Guissona (Bon Àrea).

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) recorda que aquest model de subcontractació respecta plenament la legislació vigent, està reconegut pel propi Estatut dels treballadors i pel mateix Conveni Col·lectiu del Sector, tot i que els últims mesos està sent molt qüestionat per alguns sindicats. Justament, respecte les il·legalitats denunciades recentment a la Inspecció de Treball d’empreses que “suposadament” no compleixen amb la Llei catalana de Cooperatives, la patronal càrnia és partidària de que els incompliments es denunciïn a la Inspecció de Treball i, si procedeix, es sancionin de manera exemplar.

FECIC també destaca que l’adhesió per part de les empreses a aquest Codi de Bones Pràctiques és voluntària i es fa per mitjà d'un conveni de col·laboració que comporta la realització d’una auditoria de control, de periodicitat anual, per verificar el correcte compliment normatiu de la Llei de Cooperatives per part de la subcontractada; la correcta gestió en la direcció i organització del treball per la empresa i la Cooperativa; i la verificació de l’ús dels elements patrimonials. Cada cop més empreses càrnies s'hi estan sumant a aquesta iniciativa.

Dijous, 1 de juny de 2017/ FECIC.

Notícies d'empresa

Smithfield Foods completa l'adquisició de Pini Group02-juny-2017 fa 1 anys 11 mesos 20 dies
Meat Attraction es presenta al sector carni de La Rioja29-maig-2017 fa 1 anys 11 mesos 23 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags