Llegeix aquest article a:

Casademont guanya el Premi Pime 2016 de les comarques de Girona

La companyia ha estat distingida per la seva estratègia d'expansió internacional basada en l'aliança amb un soci local a Rússia per col·laborar en els àmbits tecnològic, comercial, legal o logístic.

Dijous 17 novembre 2016 (fa 2 anys 8 mesos 5 dies)
Casademont, S.AEmpresaCasademont, S.AEspanya

casademont.jpg

Casademont, líder en l'elaboració de fuets i xarcuteria des de fa 60 anys, ha rebut el Premi Pime Banc Popular i La Vanguardia de les comarques de Girona 2016, en la seva primera edició, com a reconeixement a la seva estratègia d'internacionalització implantada a Rússia basada en un model d'aliances estratègiques amb empreses locals per col·laborar en àmbits com el tecnològic, comercial, legal o logístic.

Gràcies a aquesta fórmula, Casademont és l'única companyia europea que continua present en els lineals russos evitant el veto rus a les importacions de productes carnis transformats derivats del porc procedents d'Europa. Un projecte també distingit amb el Premi al Millor Desenvolupament Alimentari produït el 2015 a Rússia.

"Es tracta d'una nova forma d'internacionalització basada en segellar un acord win-win amb un soci local per arribar a nous mercats sense dependre dels canvis polítics que es produeixin en el món", afirma Francesc Gómez, director general de la companyia. "La nova fórmula establerta amb els socis locals ens ha permès recuperar les vendes i la presència de Casademont a Rússia", afegeix.

Aliança estratègica a Rússia

Casademont-premio.jpg

Casademont té una aliança amb l'empresa Atria Russia, un grup de capital finlandès amb plantes d'elaboració a Sant Petersburg que li permet seguir venent els seus productes al mercat rus. Casademont va iniciar les seves exportacions a Rússia fa més d'una dècada, com a part de la seva ferma estratègia per la internacionalització, que va arrencar el 1992 en els països de la Unió Europa i l’Europa de l'Est.

Aquest acord contempla que Atria Russia pot elaborar productes amb la marca Casademont per al mercat rus sota l'estricta supervisió i control de la companyia. Des de finals de 2014, Atria comercialitza a través de la seva xarxa de distribució a Rússia diversos productes sota l'ensenya de Casademont: fuet extra, llonganissa extra, llonganissa de nmuntanya i la gamma de xoriços, en peça i per llescats, amb l'objectiu d'ampliar la gamma de productes en el mercat rus.

Ambiciós pla d'internacionalització

L'aposta constant per la innovació i la qualitat dels seus productes ha estat clau en l’ambiciós pla d'internacionalització. Actualment, les vendes de Casademont fora del mercat espanyol ascendeixen al 55%, amb l'objectiu d'arribar al 70% en dos anys. La companyia exporta als 5 continents amb especial demanda per part dels països del centre d'Europa i Sud-Amèrica. Actualment, els esforços de la companyia estan centrats en consolidar el seu mercat a Amèrica del Nord.

El 2015, la companyia de Girona va aconseguir una facturació de 44 milions d'euros al 2015, un 2% més respecte a l'exercici anterior. El benefici brut d'explotació (EBITDA) es va situar en els 4 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 55% respecte a l'any anterior.

Casademont va néixer fa més de 60 anys, quan Jaume Casademont va decidir seguir la tradició xarcutera dels seus pares i avis -que elaboraven fuets a la masia familiar des de principis de segle i va obrir el 1956 un petit obrador per produir embotits de gran qualitat, especialment fuets, el producte estrella de Casademont. L'obrador va anar ampliant-se i, ja en els anys 60, es va construir una fàbrica de 2.000 m2 al centre de Bescanó (Girona), seguida a finals de la dècada per una altra fàbrica de 3.500 m2 a les afores de Bonmatí (Girona). Als setanta, l'èxit de demanda va dur a Jaume Casademont a ampliar la fàbrica de Bonmatí fins als 25.000 m2, el que va suposar un gran salt quantitatiu per a l'empresa, una de les primeres del sector a industrialitzar el producte artesà de forma massiva.

Avui, Casademont compta amb 40.000 m2 de fàbrica construïts en dos centres productius, un a Bonmatí i un altre a Palol de Revardit.

Dimecres, 16 de novembre de 2016/ Casademont.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags