Llegeix aquest article a:

Casademont potència el seu pla d'expansió per arribar a 70 països d'arreu del món

Les vendes de la companyia fora del mercat espanyol ja ascendeixen al 55%, amb l'objectiu d'arribar al 70% en tres anys.

Dilluns 5 octubre 2015 (fa 3 anys 7 mesos 21 dies)
Casademont, S.AEmpresaCasademont, S.AEspanya

CasademontCasademont, líder en l'elaboració de fuets i xarcuteria des de fa 60 anys, reforça la seva aposta d'expansió internacional que va iniciar fa 23 anys obrint mercat a nous països com l'Índia, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda. La companyia, que actualment exporta a més de 50 països de 5 continents amb especial demanda per part dels països del centre d'Europa i Sud-amèrica, preveu arribar als 70 països en els propers dos anys.

L'aposta constant per la innovació i la qualitat dels seus productes ha estat clau en la seva ferma estratègia per la internacionalització. Actualment, les seves vendes fora del mercat espanyol ja ascendeixen al 55%, amb l'objectiu d'arribar al 70% en dos anys. Casademont basa el seu pla d'expansió internacional en un model d'aliances estratègiques amb empreses locals per col·laborar en àmbits com el tecnològic, comercial, legal o logístic, que recentment s'ha implantat amb gran èxit a Rússia.

"Es tracta d'una nova forma d'internacionalització basada en segellar un acord win-win amb un soci local per arribar a nous mercats sense dependre dels canvis polítics que es produeixin en el món", afirma Francesc Gómez, director general de la companyia.

Aliança estratègica a Rússia

Aquest any, la companyia ha segellat una aliança amb l'empresa Atria Russia, un grup de capital finlandès amb plantes d'elaboració a Sant Petersburg, amb l'objectiu de continuar venent els seus productes al mercat rus. Casademont va iniciar les seves exportacions a Rússia fa més d'una dècada, com a part de la seva ferma estratègia per la internacionalització, que va arrencar el 1992 en els països de la Unió Europa i Europa de l'Est.

Aquest acord contempla que Atria Russia pot elaborar productes amb la marca Casademont per al mercat rus sota l'estricta supervisió i control de la companyia. Des de finals de 2014, Atria comercialitza a través de la seva xarxa de distribució a Rússia diversos productes sota l'ensenya de Casademont: fuet extra, llonganissa extra, llonganissa muntanya i la gamma de xoriços, en peça i per llescats, amb l'objectiu d'ampliar la gamma de productes en el mercat rus.

"El sobtat veto rus als productes espanyols de fa més d'un any va fer perillar els més de 10 anys d'activitat exportadora de Casademont en aquest país de més de 146 milions d'habitants", assegura Francesc Gómez. I afegeix: "La nova fórmula establerta amb els socis locals permet recuperar les vendes i la presència de Casademont a Rússia".

Casademont-Fábrica

Casademont va néixer fa més de 60 anys, quan Jaume Casademont va decidir seguir la tradició xarcutera dels seus pares i avis -que elaboraven fuets a la masia familiar des de principis de segle- i va obrir el 1956 un petit obrador per produir embotits de gran qualitat, especialment fuets, el producte estrella de Casademont. L'obrador va ser ampliat i, ja en els anys 60, es va construir una fàbrica de 2.000 m2 al centre de Bescanó (Girona), seguida a finals de la dècada per una altra fàbrica de 3.500 m2 als afores de Bonmatí (Girona). En els setanta, l'èxit de demanda va portar a Jaume Casademont a ampliar la fàbrica de Bonmatí a 25.000 m2, el que va suposar un gran salt quantitatiu per a l'empresa, una de les primeres del sector a industrialitzar el producte artesà de forma massiva.

Avui, Casademont compta amb 40.000 m2 de fàbrica construïts en dos centres productius, un a Bonmatí i un altre a Palol de Revardit.

5 d'octubre de 2015/ Casademont.

Notícies d'empresa

IRTA col·labora en l'organització de Lovepork02-oct-2015 fa 3 anys 7 mesos 24 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags