Llegeix aquest article a:

Catalunya i República Dominicana col·laboraran en matèria de ciència, recerca i transferència de tecnologia i innovació

L’objectiu del conveni, de quatre anys de durada, és el de promoure la cooperació entre les respectives institucions responsables de la ciència, la investigació i transferència tecnològica i innovació en el sector agrari, ramader i pesquer.

Dimecres 28 gener 2015 (fa 4 anys 5 mesos 23 dies)
IRTAEmpresaIRTAEspanya

irtaEl Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni marc de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i el Ministeri d’Educació Superior, Ciència i Tecnologia de la República Dominicana (MESCYT), en matèria de ciència, recerca i transferència de tecnologia i innovació en els sectors agrari, ramader i alimentari, i n’ha autoritzat la signatura. 

L’objectiu del conveni, de quatre anys de durada, és el de promoure la cooperació entre les respectives institucions responsables de la ciència, la investigació i transferència tecnològica i innovació en el sector agrari, ramader i pesquer.

El MESCYT té la voluntat de desenvolupar accions de col·laboració amb el govern de Catalunya en els següents àmbits: 

  • Transferència de tecnologia i coneixement científic per als sectors agroalimentaris i mediambientals. 
  • Capacitació d’investigadores en l’àmbit de la ciència i tecnologia alimentària i mediambiental.
  • Formulació de projectes de recerca o d’interès mutu relacionats amb el sector primari i alimentari. 
  • Enfortiment institucional en temes relacionats amb la gestió de la ciència agroalimentària.

La cooperació entre les parts signatàries inclourà dos pilars bàsics com són:

  1. La cooperació científica en les àrees de la producció animal, la producció vegetal, les indústries alimentàries, el medi ambient i l’economia agroalimentària, i en especial l’intercanvi i la capacitació d’investigadors dominicans en àrees del coneixement estratègiques per a aquest país i sota la supervisió de l’IRTA. 
  2. L’enfortiment institucional en gestió de la ciència, tant en els aspectes de la qualitat en els organismes de recerca i transferència tecnològica, com en la pròpia ciència, per fer-la més competitiva, i en la pròpia gestió dels recursos humans (captació i retenció de talent, formació i carrera professional...). Per un altre costat, aquest acord pretén consolidar models de col·laboració público-privada que comparteixin el risc de la innovació i l’adaptació d’estructures de recerca per a tal fi, al mateix temps que fomentar la intel·ligència competitiva i de negoci.

Dimarts, 27 de gener de 2015/ IRTA.

Notícies d'empresa

Relleu a la presidència de la IGP Llonganissa de Vic29-gen-2015 fa 4 anys 5 mesos 22 dies
Acord de les federacions càrnies catalana i taiwanesa27-gen-2015 fa 4 anys 5 mesos 24 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags