Llegeix aquest article a:

Catalunya i República Dominicana col·laboraran en matèria de ciència, recerca i transferència de tecnologia i innovació

L’objectiu del conveni, de quatre anys de durada, és el de promoure la cooperació entre les respectives institucions responsables de la ciència, la investigació i transferència tecnològica i innovació en el sector agrari, ramader i pesquer.

Dimecres 28 gener 2015 (fa 3 anys 11 mesos 23 dies)
IRTAEmpresaIRTAEspanya

irtaEl Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni marc de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i el Ministeri d’Educació Superior, Ciència i Tecnologia de la República Dominicana (MESCYT), en matèria de ciència, recerca i transferència de tecnologia i innovació en els sectors agrari, ramader i alimentari, i n’ha autoritzat la signatura. 

L’objectiu del conveni, de quatre anys de durada, és el de promoure la cooperació entre les respectives institucions responsables de la ciència, la investigació i transferència tecnològica i innovació en el sector agrari, ramader i pesquer.

El MESCYT té la voluntat de desenvolupar accions de col·laboració amb el govern de Catalunya en els següents àmbits: 

  • Transferència de tecnologia i coneixement científic per als sectors agroalimentaris i mediambientals. 
  • Capacitació d’investigadores en l’àmbit de la ciència i tecnologia alimentària i mediambiental.
  • Formulació de projectes de recerca o d’interès mutu relacionats amb el sector primari i alimentari. 
  • Enfortiment institucional en temes relacionats amb la gestió de la ciència agroalimentària.

La cooperació entre les parts signatàries inclourà dos pilars bàsics com són:

  1. La cooperació científica en les àrees de la producció animal, la producció vegetal, les indústries alimentàries, el medi ambient i l’economia agroalimentària, i en especial l’intercanvi i la capacitació d’investigadors dominicans en àrees del coneixement estratègiques per a aquest país i sota la supervisió de l’IRTA. 
  2. L’enfortiment institucional en gestió de la ciència, tant en els aspectes de la qualitat en els organismes de recerca i transferència tecnològica, com en la pròpia ciència, per fer-la més competitiva, i en la pròpia gestió dels recursos humans (captació i retenció de talent, formació i carrera professional...). Per un altre costat, aquest acord pretén consolidar models de col·laboració público-privada que comparteixin el risc de la innovació i l’adaptació d’estructures de recerca per a tal fi, al mateix temps que fomentar la intel·ligència competitiva i de negoci.

Dimarts, 27 de gener de 2015/ IRTA.

Notícies d'empresa

Relleu a la presidència de la IGP Llonganissa de Vic29-gen-2015 fa 3 anys 11 mesos 22 dies
Acord de les federacions càrnies catalana i taiwanesa27-gen-2015 fa 3 anys 11 mesos 24 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags