Llegeix aquest article a:

Compromís, serietat i confiança, claus de l'èxit de les empreses espanyoles de porcina a l'exterior

S'ha celebrat a Madrid la Trobada Empresarial Hispano-Xinès, acte organitzat per la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC) i l'Associació Agricultura Animal de la Xina (CAAA).

Dimecres 21 juny 2017 (fa 1 anys 9 mesos 29 dies)

INTERPORC"El sector porcí espanyol ha de seguir treballant amb el seu actual grau de compromís, serietat i confiança per a què en els mercats exteriors ens segueixin veient com el soci fiable en el qual ens hem convertit", ha sostingut el director general de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), Valentín Almansa, en la Trobada Empresarial Hispano-Xinesa celebrada a Madrid.

En l'acte, organitzat per la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC) i l'Associació Agricultura Animal de la Xina (CAAA) s'han desgranat algunes de les xifres que demostren el lideratge del sector, que avui és el quart productor i tercer exportador a nivell mundial.

Almansa ha exposat que l'administració espanyola dóna suport als esforços del sector agroalimentari alhora que vigila que les coses es facin bé, encara que en aquest cas, "les empreses del sector porcí ja estan compromeses amb fer-ho bé i tenen molt clar que el futur passa per sortir a fora per vendre", ha destacat.

En la mateixa línia s'ha manifestat el director d'INTERPORC, Alberto Herranz, que ha assenyalat que entre les prioritats a l'hora d'exportar hi ha el fet "d'adquirir confiança mútua" entre països, el que es fa especialment rellevant si mirem a la Xina, que és "un dels actors principals en aquesta època de canvis que estem vivint a nivell internacional".

Herranz ha indicat que "a mesura que creix l'economia xinesa, ho fa la classe mitjana, un segment que demanda valor afegit en productes alimentaris, que és just el que aporta el porcí espanyol", ha afegit Herranz.

Reptes de futur per al porcí espanyol en el mercat xinès

No obstant això, el director d'INTERPORC ha reconegut que encara queda molta feina per fer, i ha detallat els principals reptes de futur del sector en el mercat xinès, com la imposició d'una major exigència en la qualitat i seguretat alimentària dels productes; l'aprofundiment en el coneixement del consumidor xinès i els canals de distribució; l'optimització dels esforços de promoció en un país tan gran i amb tants nuclis urbans als quals abastir; l'increment de l'oferta d'elaborats carnis; o la potenciació de la imatge país i la 'marca Espanya', entre d'altres.

Amb tot, ha recalcat, el compromís del sector porcí espanyol amb la Xina és indiscutible, i ha defensat la cooperació entre els dos països perquè "a través dels esforços conjunts contribuirem a una relació més estreta i, en conseqüència, a un futur brillant".

Per la seva banda, el director de la China National Swine Industry Association, Zhang Guang, ha dissertat sobre la situació del sector a la Xina i les tendències de cara al futur que, segons ha posat de manifest, van cap a la modernització de les indústries; la seguretat alimentària i la globalització. "El mercat xinès està obert al món i esperem que el mercat del món s'obri a la Xina", ha subratllat.

Xina, principal mercat exterior amb el 20% de les exportacions espanyoles

El mercat xinès de carn de porcí, al qual Espanya va començar a exportar fa deu anys, s'ha convertit en els darrers anys en una de les destinacions prioritàries de les exportacions espanyoles. De fet, l'any 2016 les vendes el país asiàtic es van duplicar tant en volum -passant de les 209.000 tones al 2015 a les 419.000 tones al 2016- com en valor, des dels 327 milions d'euros als 665 milions d'euros.

Gràcies a aquest increment, la Xina s'ha convertit en el principal mercat exterior de la carn i elaborats del porcí espanyol en volum -desplaçant a França-, i Espanya se situa com a tercer major exportador mundial el país asiàtic, tan sols per darrere d'Alemanya i els Estats Units.

Dimecres, 14 de juny de 2017/ Interporc.

Notícies d'empresa

Èxit de Busch a Pumps&Valves19-juny-2017 fa 1 anys 10 mesos

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags