Llegeix aquest article a:

Confecarne creix i amplia la seva representativitat amb la incorporació d'Anafric i Aprosa

Confecarne ha triat a Michael H.G. Schara i Miguel Ángel Ortega com a nous president i vicepresident, a Carlos Serrano com a representant de la Confederació en els òrgans de direcció de FIAB i a Josep Friguls com a representant en la Uecbv.

confecarne.gifLa Junta General de la Confederación de Organizaciones empresariales del Sector Cárnico de España (Confecarne) ha aprovat la incorporació de la Asociación Nacional de Almacenes Frigoríficos de Carne y Salas de Despiece (Anafric) i la Asociación Profesional de Salas de Despiece y Empresas Cárnicas (Aprosa-Anec) com a nous membres de l'organització empresarial, al costat de la Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España (Anice) i la Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic), organitzacions fundadores de Confecarne el 1999.

Amb la incorporació d'aquestes dues associacions, la Confederació empresarial càrnia espanyola amplia i completa la seva representativitat i unitat, potenciant la capacitat organitzativa i operativa per a la defensa dels interessos de les indústries càrnies amb més agilitat i eficàcia, tant a Espanya com a nivell internacional.

En concret, Confecarne assumeix la representació sectorial davant l'Administració espanyola per defensar la posició del sector en el desenvolupament normatiu que l'afecta; liderarà especialment la interlocució en matèria de comerç exterior, a través de la Oficina de Exportación de la Carne de España (Oece); assumeix la representació davant les organitzacions empresarials d'àmbit internacional (com Clitravi i l'Oficina Internacional de la Carn) i en les associacions d'àmbit multisectorial; i promourà i impulsarà el desenvolupament de la negociació col·lectiva.

MICHAEL-H.G.-SCHARA-2014.jpg

D'altra banda, la Junta de Confecarne ha renovat els seus càrrecs institucionals, triant a Michael HG Schara (de la Xarcuteria Alemanya, SL i president de Fecic) com a nou president de la Confederació i a Miguel Ángel Ortega (de Campofrío España, S.A. i membre de la Directiva d'Anice) com a Vicepresident.

Igualment, s'ha designat a Carlos Serrano (President d'Anice i director general de Cárnicas Serrano, S.L.) com a representant de Confecarne en els òrgans de direcció de la Federación de Industrias de Alimentació i Bebidas (FIAB), i a Josep Friguls (President d'Anafric) com a representant de Confecarne a la Union Européenne du Commerce du Bétail et de la Viande (Uecbv).

Confecarne desenvolupa les seves activitats en quatre grans àrees operatives: Institucional, Tècnica, Econòmica i Laboral, i des de la seva creació el 1999, ha estat una organització flexible al servei de la indústria càrnia espanyola, presentant una veu unitària davant les administracions públiques espanyoles, les institucions europees i organismes internacionals i els interlocutors socials, polítics i econòmics.

Aprosa-Anec, amb seu a Madrid, és una organització d'àmbit nacional composta per més de 100 empreses càrnies, destacant la seva activitat en el sacrifici, especejament i comercialització de carn fresca de boví i porcí, tant a nivell nacional com internacional. Per la seva banda, Anafric, amb seu a Barcelona, és una organització d'àmbit nacional composta per 230 empreses dedicades al sacrifici, especejament i comercialització de carns de boví, oví i porcí.

Anice, amb seu a Madrid, és una associació empresarial que agrupa més de 700 empreses distribuïdes per tota la geografia espanyola: escorxadors i fàbriques d'elaborats, pernil curat i productes ibèrics. I Fecic, amb seu a Barcelona, és la Federació que agrupa la indústria càrnia de Catalunya, comptant amb unes 200 empreses que es dediquen tant al sacrifici com l'especejament i la transformació en productes elaborats.

Amb la incorporació de les dues noves associacions, Confecarne compta amb més de mil empreses càrnies associades, que donen feina a més de 70.000 treballadors. Les companyies associades a Confecarne representen per sobre del 85% en cadascuna de les principals produccions càrnies: producció nacional d'elaborats carnis, de pernil curat, elaborats de porc ibèric, sacrifici nacional de porcí i sacrifici de boví.

29 de setembre de 2014 - Confecarne

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags