Llegeix aquest article a:

El delegat d'Agricultura assisteix a la constitució i presa de possessió del Ple del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Los Pedroches

Antonio Jesús Torralbo repeteix com a president, amb el repte d'incrementar la producció mantenint els estàndards de qualitat.

Divendres 3 juny 2016 (fa 2 anys 11 mesos 19 dies)

los_pedroches.gifEl delegat d'Agricultura, Pesca i Desenvolupament Rural, Francisco Zurera, ha assistit a la constitució i presa de possessió del Ple del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Los Pedroches, que ha reelegit com a president a Antonio Jesús Torralbo. La vicepresidència ha recaigut en la vocalia corresponent a Jamones Ibéricos Dehesa de Campo Alto, S.L.

Zurera ha valorat la producció sostenible d'aquesta D.O., basada en la devesa, agrosistema amb un alt valor ambiental. Els empresaris agrupats sota aquesta etiqueta aposten pels productes d'alta gamma: són 100% ibèrics i de gla, amb porcs criats en devesa. Per donar suport a aquest treball, la Conselleria d'Agricultura li va concedir durant el passat marc de programació 639.208 euros majoritàriament per a tasques de promoció.

El repte que ara es planteja el Consell Regulador de la D.O.P. Los Pedroches és consolidar la producció certificada, incrementant la producció sense baixar els estàndards de qualitat. Segons afirma el reelegit president, "a mesura que els nostres productes van tenint més fama, cal defensar-los davant la competència deslleial i apropiació il·lícita del nom. Per això, haurem de vetllar pel prestigi de la D.O.P. i lluitar contra l'ús incorrecte del nom protegit "Los Pedroches" l'ús del qual per a pernils i espatlles està reservat de manera exclusiva per al producte emparat per aquesta D.O.”.

El delegat d'Agricultura ha felicitat el president i vocals del Consell Regulador, als que ha reiterat el compromís de la Junta d'Andalusia per seguir treballant en defensa del sector carni i el desenvolupament de la província, precisament basat en bona mesura en la ramaderia i la indústria associada a ella.

Zurera ha agraït la feina que desenvolupa aquest sector i en especial l'esforç pel manteniment de la qualitat que realitzen els productors inclosos en les D.O. de la província. El delegat ha animat a les indústries elaboradores i comercialitzadores inscrites a la D.O. a donar el salt d'incrementar la seva producció dins d'aquest marc de qualitat i llançar-se a la conquesta de nous mercats amb productes emparats sota la D.O.

Pleno-CRDOP-Los-Pedroches-31-5-16.jpg

El delegat ha assenyalat que "a Còrdova hi ha reconegudes 7 D.O., cosa que mostra un sector agrari potent, amb una qualitat contrastada a nivell internacional, perquè les nostres empreses tenen projectes interessants de comercialització i internacionalització, basats en la qualitat dels productes agroalimentaris cordovesos".

Francisco Zurera ha afegit que en el marc comunitari de 2007-2013 la Junta ha concedit a les D.O. de Còrdova 3,8 milions d'euros, i per a aquest nou marc hi ha un toral de 20,3 milions d'euros per a tot Andalusia.

DOP LOS PEDROCHES és l'única D.O. de pernils totalment andalusa. Inclou les deveses d'Alcaracejos, Añora, Belalcázar, Belmez, Los Blázquez, Cardeña, Conquista, Dos Torres, Espiel, Fuente La Lancha, Fuente Obejuna, La Granjuela, El Guijo, Hinojosa del Duque, Pedroche, Peñarroya-Pueblonuevo, Pozoblanco, Santa Eufemia, Torrecampo, Valsequillo, Villanueva de Córdoba, Villanueva del Duque, Villanueva del Rey, Villaralto i El Viso, i part dels termes d'Adamuz, Hornachuelos, Montoro, Obejo, Posadas, Villaharta i Villaviciosa.

Empara pernils i espatlles ibèrics, i centra els seus esforços en vendre productes 100% ibèric i de gla. Aquesta Denominació s'ha caracteritzat per la defensa de l'ibèric de gla criat a la devesa i per la defensa de la puresa racial, i ha col·laborat també en el disseny de la llei de la devesa.

En l'actualitat hi ha 15 assecadors i cellers inscrits. I l'any 2014 es van sacrificar 17.265 porcs, amb 33.146 pernils i 33.422 espatlles marcades. Es van comercialitzar 22.728 pernils i 16.836 espatlles per valor de 6,56 milions d'euros. El 91% de la facturació es ven al mercat nacional, i obté preus de venda alts per la qualitat dels seus productes.

Vocalies
A més dels càrrecs esmentats, el Consell Regulador de la D.O. Los Pedroches està integrat per representants de les empreses, Jamones Ibéricos Dehesa de Campo Alto, S.L., Hnos. Rodríguez Barbancho, S.L., Ibérico de bellota, S.A., Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de Los Pedroches (COVAP), Las Rozuelas del Valle, S.L., El Camino, S.C.P., Mingo Rubio, C.B. i Dehesa de Pozas Nuevas, S.L., com a titulars. Com a suplents es troben Belloterra Delicatessen, S.L., Dehesas Reunidas, S.L., Jamón Jarote, S.L., Señorío de Los Pedroches, S.L., Agropecuaria Ríos Montero, S.L., Hnos. Agredano Gallardo. S.C.P., Dehesa de Colmenitas, S.C.P., i Joaquín Vioque Sánchez.

1 de juny de 2016 - Los Pedroches

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags