Copa-Cogeca urgeix a prendre més mesures per alleujar la pressió dels productors afectats per l'embargament rus

Copa-Cogeca ha rebut gratament l'actuació feta a favor dels productors de fruites i hortalisses i de llet de la UE, arrel de l'embargament rus a les exportacions de productes agrícoles de la UE, encara que també ha demanat mesures més centrades, que incloguin el sector de la carn de porc, per prevenir el col·lapse de tot el sector agrícola.

Dimarts 14 octubre 2014 (fa 4 anys 9 mesos 7 dies)

Copa_CogecaDurant una important reunió amb la presidència italiana, el Copa-Cogeca ha rebut gratament l'actuació feta a favor dels productors de fruites i hortalisses i de llet de la UE, arrel de l'embargament rus a les exportacions de productes agrícoles de la UE, per valor de 11.000 milions d'euros, encara que també ha demanat mesures més centrades, que incloguin el sector de la carn de porc, per prevenir el col·lapse de tot el sector agrícola.

Aquestes declaracions han estat fetes amb motiu de la celebració a Luxemburg del Consell de ministres d'agricultura de la UE. Expressant-se a Luxemburg, en nom del Copa-Cogeca, el President del Copa, Albert-Jan Maat, ha deixat clar que "aquesta crisi no ha arribat per culpa del sector agrícola de la UE, i malgrat tot, els agricultors són els únics que estan pagant el preu. La crisi ha estat creada per raons de política internacional. Per tant, els agricultors i cooperatives agroalimentàries no han de quedar-se sols i carregar amb les conseqüències. És d'una importància vital disposar de fons addicionals, aliens al pressupost de la Política Agrícola Comuna (PAC).

I ha continuat: "Els preus han baixat, en alguns casos, fins a un 50% i la crisi ha demostrat que hem d'incrementar l'ús de les eines de gestió de crisi en cas de greus pertorbacions del mercat. Cal aplicar l'article 222 de la PAC per a què tant les organitzacions de productors com les cooperatives agroalimentàries puguin reaccionar ràpidament. També hem d'afavorir les campanyes de promoció de les exportacions per estimular una nova demanda i trobar nous mercats per a les nostres produccions. S'ha de reduir la burocràcia i abordar la qüestió dels obstacles comercials no aranzelaris ".

Passant a les mesures específiques necessàries en cada sector, el Sr. Maat ha declarat que "Ja que exportem normalment a Rússia el 24% del valor total de les exportacions, aquest sector porta mesos patint amb l'embargament. S'han de prendre mesures perquè millori aquesta situació, en particular per als productes específics com el greix i els subproductes. També s'han de posar en marxa campanyes de promoció de la carn de porc".

Dilluns, 13 d/octubre de 2014/ Copa-Cogeca.
www.copa-cogeca.be

Notícies d'empresa

Interporc es posiciona en el mercat polonès15-oct-2014 fa 4 anys 9 mesos 6 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags