Llegeix aquest article a:

Danish Crown comença un assaig de producció de porcs lliures d'antibiòtics

A partir de l'1 de desembre d'aquest any, cinc cooperatives de Danish Crown estaran participant en un assaig per produir porcs sense l'ús de cap antibiòtic.

Dimarts 28 octubre 2014 (fa 4 anys 8 mesos 23 dies)

danish_crownA nivell mundial, Dinamarca compta amb els nivells més baixos d'ús d'antibiòtics en la producció porcina. No obstant, aquest tema està rebent una considerable atenció i, per això, Danish Crown, juntament amb els propietaris de les cooperatives, vol contribuir a la recerca de solucions sostenibles per a la producció porcina danesa.

Segons Jesper Friis, Director Executiu de Danish Crown, aquest debat públic els ha empès a començar un assaig, amb l'ajuda de productors de porcs, amb la finalitat d'incrementar el coneixement del que implica la producció de porcs sense l'ús d'antibiòtics.

A partir de l'1 de desembre, 5 productors de porcs de l'illa de Bornholm començaran la prova per produir porcs sense l'ús d'antibiòtics. L'assaig consistirà en una unitat de producció integrada i un nombre de granges productores de porcs.

L'equip del Servei d'Assessorament de Danish Crown vigilarà els ramats en estreta col·laboració amb els consultors locals, el Centre Danès d'Investigació del Porc (VSP) i altres experts relevants. El seguiment té com a objectiu assegurar que el benestar animal no es veu compromés per l'assaig i que els animals malalts reben tractament. Al mateix temps, s'ha d'assegurar que els animals que han estat tractats amb antibiòtics són extrets dels grup d'animals lliures d'antibiòtics destinats a l'escorxador.

Jesper Friis apunta que volen esbrinar si és possible produir porcs sense necessitat d'utilitzar cap antibiòtic tant a les granges de producció (des del deslletament fins al sacrifici) com a les unitats de producció integrada (des del naixement fins al sacrifici).

La producció de porcs lliures de qualsevol antibiòtic suposarà costos addicionals per als ramaders, degut a l'augment en les inspeccions, de personal qualificat i la millora de la higiene que incrementaran els costos de mà d'obra.

D'aquesta manera, Danish Crown també utilitzarà l'assaig per determinar si hi ha un mercat per aquests productes que tenen un preu més elevat a les botigues per cobrir els costos addicionals dels ramaders.

Dimecres, 22 d'octubre de 2014/ Danish Crown.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags