Llegeix aquest article a:

Destacada participació d'Interporc al "Congreso Mundial del Jamón Curado" a Toledo

Alberto Herranz, director d'Interporc, va oferir una ponència i va explicar les prioritats de la Interprofessional.

Dimarts 13 juny 2017 (fa 1 anys 10 mesos 6 dies)

INTERPORC

La novena edició del "Congreso Mundial del Jamón Curado" s'ha tornat a celebrar a Espanya, a la ciutat de Toledo, capital de la província espanyola que compta amb major producció de pernil curat i que és la segona a nivell nacional pel que fa a exportacions d'aquest tipus. Interporc ha tingut un paper destacat en l'esdeveniment com a organitzador del congrés.

Durant la seva inauguració, que va anar a càrrec del president de la Junta de Castella-la Manxa, el director de la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC), Alberto Herranz, va oferir la ponència 'Anàlisi del sector del pernil de porc blanc' en la qual ha ressaltat que Espanya lidera el sector del porcí europeu, que compta amb el model de producció més exigent del món pel que fa a sostenibilitat, respecte al medi ambient i benestar animal. Característiques que converteixen els productes del porcí espanyol, en "aliments de màxima qualitat, saludables i segurs", la qual cosa els atorga un "valor afegit tant en el comerç nacional com en l'internacional".

Ha explicat que assistim a un nou ordre mundial, en què Àsia ha guanyat un fort protagonisme. "I el sector porcí, com la resta d'activitats econòmiques, no és aliè a aquesta nova realitat", de manera que "hem de ser conscients de la importància d'aquesta àrea en la nostra estratègia". Per aquest motiu, ha comentat, des d'INTERPORC, "estem treballant de forma destacada" en la promoció dels productes del porc de capa blanca als nous mercats.

Les prioritats d'INTERPORC, ha exposat Herranz, passen per "una millora de la informació sectorial, la promoció i la comunicació, la R+D+I o la vertebració sectorial", entre d'altres aspectes, ja que "contribueixen a millorar la percepció del sector porcí i de la nostra carn i elaborats".

Pel que fa al pernil curat, a més de ser un dels productes més valorats a nivell social, cultural i gastronòmic, és un important motor de riquesa i ocupació per a Espanya. Les empreses càrnies del nostre país produeixen 275.000 tones de pernil curat a l'any, de les quals prop del 20% surten a l'exterior. Només al 2016 Espanya va exportar 53.000 tones, amb una facturació superior als 436 milions d'euros.

Amb aquestes xifres, les exportacions de pernil curat suposen al voltant del 2,5% del volum d'exportacions del sector porcí espanyol i el 9,5% pel que fa a facturació. Això es deu al valor afegit d'un producte amb preu primat, associat a la qualitat i que és cada vegada més conegut i demandat fora de les nostres fronteres.

Gran Final del Concurs Nacional INTERPORC SPAIN de talladors de pernil curat.
Gran Final del Concurs Nacional INTERPORC SPAIN de talladors de pernil curat.

D'altra banda, la Gran Final del Concurs Nacional INTERPORC SPAIN de talladors de pernil curat va congregar als cinc finalistes, guanyadors de les edicions prèvies celebrades a Barcelona, Lorca i Màlaga, va tenir lloc a la Plaça de l'Ajuntament de Toledo. Un autèntic espectacle en què el nombrós públic assistent va poder gaudir durant una hora i mitja del mestratge dels concursants tallant pernil així com de degustar els plats preparats pels talladors.

Abraham Cambres es va imposar en aquesta final al també murcià José Antonio Martínez, als sevillans Cristo Muñoz i Diego Ferreras i Joan Baptista Morano de Huelva. Tots qualificats per un prestigiós jurat d'experts en pernil procedents de Madrid, Màlaga, Sevilla, Barcelona i Alacant, sota la direcció tècnica del mestre tallador Sergio Bellido, col·laborador de la Interprofessional en nombroses demostracions de tall tant dins com fora del nostre país.

Dilluns, 12 de juny de 2017/ Interporc.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags