Llegeix aquest article a:

DOP Jabugo signa l'acord de gestió per a la ruta del Jabugo

Aquesta notícia coincideix amb el recent registre del canvi de nom de la DOP Jabugo per la Comissió de la Unió Europea.

Dimarts 21 març 2017 (fa 2 anys 29 dies)

DOP Jabugo 1L'Associació d'Empreses Turístiques de la Sierra (AETS), el Grup de Desenvolupament Rural Sierra de Aracena i Picos de Aroche (GDR), l'Ajuntament de Jabugo i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Jabugo han acordat un model per gestionar el club de producte "Ruta del Jabugo".

Aquesta magnífica notícia es produeix coincidint en el temps amb el recent registre del canvi de nom de la DOP Jabugo per la Comissió de la Unió Europea.

La Ruta del Jabugo vol ser un producte turístic íntegre, aglutinador i desestacionalitzador que persegueixi satisfer la demanda del viatger, nacional i internacional que, atret pel pernil amb DOP Jabugo, vol conèixer on i com es fa i la cultura d'aquest producte gastronòmic. El seu àmbit geogràfic coincideix amb els 31 municipis de la zona d'elaboració de la DOP Jabugo en l'entorn del Parc Natural Sierra de Aracena i Picos de Aroche a la província de Huelva on les deveses estan declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO.

Les experiències hauran de ser proposades per les deveses, els assecadors-cellers, els museus i centres d'interpretació, els restaurants, les botigues especialitzades, els allotjaments, les empreses d'activitats, les empreses receptives i les oficines d'informació turística. A més, es pretén establir una xarxa de punts d'informació dins i fora de l'àmbit geogràfic. Tots els establiments que es vulguin registrar hauran de complir tant els requisits generals com particulars del Compromís de Bones Pràctiques.

La Ruta del Jabugo s'ubicarà a l'Edifici El Tiro on es troba la seu del Consell Regulador de la DOP Jabugo que serà qui la gestioni i que comptarà per això amb l'assessorament d'un òrgan consultiu turístic-institucional constituït per AETS, GDR i Ajuntament de Jabugo.

La Ruta del Jabugo ha decidit posicionar-se en el segment més alt exigint que el producte gastronòmic que participi en les diverses experiències haurà de ser pernil DOP Jabugo amb designació de qualitat Summum, és a dir, de gla 100% ibèric.

Els establiments registrats desenvoluparan la comercialització de la seva pròpia experiència de manera individual o paquetitzada i AETS proposarà les iniciatives de comercialització de caràcter col·lectiu.

La Ruta del Jabugo espera potenciar l'ajuda rebuda del Patronat de Turisme de la província d'Huelva que, en els últims anys, ha vingut col·laborant activament en la promoció de les bondats de la Ruta del Jabugo dins i fora d'Espanya. Alhora, se sol·licitarà la col·laboració a la Conselleria de Turisme i a la Secretaria d'Estat de Turisme.

El model de gestió ha estat subscrit per Cinta Aguilar, presidenta d'AETS, i José Luis García-Palacios, president de FOE; per Manuel Guerra, President del GDR; per José Luis Ramos, Alcalde de l'Ajuntament de Jabugo; i per Guillermo García-Palacios, president de DOP Jabugo.

Dilluns, 20 de març de 2017/ DOP Jabugo.

Notícies d'empresa

Danish Crown ven la seva filial d'Estats Units Plumrose14-març-2017 fa 2 anys 1 mesos 5 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags