Llegeix aquest article a:

El Consorcio del Jamón Serrano Español compleix 25 anys com a referent del sector

El 1990 es va crear aquesta entitat per garantir un producte d'alta qualitat en mercats internacionals.

Dijous 2 juliol 2015 (fa 3 anys 10 mesos 20 dies)

consorcio_jamon_serrano.jpgAquest any, el Consorcio del Jamón Serrano Español escriu una nova línia en la seva història, ja que celebra el seu 25 aniversari com a entitat que garanteix l'exportació del seu pernil ConsorcioSerrano com un producte d'alta qualitat.

Vint-i-sis de les companyies més importants del sector del pernil espanyol conformen aquest organisme, que va ser creat el 12 de gener de 1990 per salvaguardar en mercats internacionals la imatge i la qualitat de l'autèntic pernil serrà d'Espanya. Un responsable de qualitat, un gerent, un responsable de màrqueting i una secretària van ser els encarregats de posar en marxa aquest projecte, que s'ha convertit en referent del sector.

"Vam ser els encarregats d'implantar la primera norma de qualitat del pernil per ser exportat fora de les nostres fronteres" assenyala Pedro Marín, director tècnic del Consorcio del Jamón Serrano Español, que recorda que va ser a la fira d'alimentació Sial, entre el 9 i el 15 d'octubre de 1990, quan es va presentar oficialment l'organisme.

Per aconseguir els seus objectius i millorar la imatge del pernil serrà espanyol fora de les nostres fronteres, l'entitat va crear el seu segell de qualitat "ConsorcioSerrano" que identifica aquells pernils serrans que han superat els controls de qualitat fixats per l'associació. No només s'examina la matèria primera sinó també la forma en què s'han de desenvolupar les fases del procés de curació. Així, l'entitat ha incrementat el període de curació a 45 setmanes com a mínim.

Amb la seva normativa de qualitat, el Consorcio del Jamón Serrano Español garanteix al consumidor estranger un producte no només d'alta qualitat sinó també homogeni. "El nostre objectiu és treballar per la uniformitat del pernil. Estem davant d'un producte difícil d'estandarditzar i una de les claus d'èxit del nostre alt estàndard de qualitat és la selecció peça a peça de cada pernil" explica Miguel Ángel García, director de màrqueting i promoció de l'entitat, que remarca que són l'únic organisme que porta des de fa 25 anys treballant en aportar valor al pernil serrà espanyol de qualitat en els mercats exteriors.

Durant l'any passat, el nombre de peces exportades sota el segell de qualitat ConsorcioSerrano va ser aproximadament de 550.000 peces. A més, durant aquest primer trimestre, el creixement es troba al voltant del 25% sobre el primer trimestre de l'any anterior. En el present any, el Consorcio del Jamón Serrano Español està desenvolupant els seus plans de promoció a Europa, realitzant accions promocionals a Alemanya, França, a Amèrica Llatina i en els països de Mèxic i Xile.

Actualment, l'òrgan de govern està conformat per Anna Bosch Güell, directora general de Noel Alimentària, qui ocupa el càrrec de presidenta i per José María Orteu Barrabés en representació de Grup Alimentari Argal S.A., com a vicepresident.

Solidesa, solvència i una estratègia de treball són els trets que caracteritzen al Consorcio del Jamón Serrano Español, la contramarca del pernil serrà espanyol, que celebrarà el seu 25 aniversari el proper 14 de juliol a partir de les 20.30 hores als Salons del Teatro Real de Madrid (Plaça Isabel II s/n).

1 de juliol de 2015 - Consorcio del Jamón Serrano

Notícies d'empresa

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags