Llegeix aquest article a:

El I Fòrum Carni va reunir 150 professionals per descobrir el futur del sector

Es va celebrar aquest dimarts al World Trade Center de Barcelona l'I Fòrum Carni, sota el lema ‘Escenari de futur del Sector’.

fecic.jpg

l Fòrum Carni neix amb l'objectiu de convertir-se en una cita que reuneixi anualment a gerents, directors generals i màxims responsables de les empreses productores més rellevants del nostre país.

La jornada la va inaugurar David Pozo, director de l'Àrea Agroalimentària d’Interempresas Media, assegurant que l'esdeveniment pretén “donar llum sobre l'escenari de futur d'un sector que encapçala la indústria alimentària gràcies a l'intens treball de les empreses que ho componen”. Jaume Blancafort, president d'honor de FECIC, va destacar la importància de “debatre des de diferents òptiques el que el temps ens depararà”. Finalment, Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball i vicepresident de CEOE, va assenyalar els tres valors que marcaran la diferenciació del sector carni espanyol: “coneixement, innovació i internacionalització”.

Les ponències es van iniciar amb un bloc econòmic a càrrec de Nils Paul Beaumond, assessor en la consultora Gira, que va començar parlant sobre les ‘Perspectives mundials del mercat de la carn: Xina, Índia i acords de lliure comerç’. Paul va remarcar les previsions de creixement de productes avícoles, en detriment dels productes bovins i ovins.

Després, aquest bloc va continuar amb una ponència impartida per Luis Carazo, cap de la Unitat de Productes Animals en la DG d'Agricultura de la Comissió Europea, que va tractar la ‘Situació i previsió dels mercats de la carn de porc i boví: gestió de contingents i possibles mesures en situacions de crisis’. “La meitat de les exportacions espanyoles en 2016 s'han dirigit a Xina, la qual cosa es tradueix en certa vulnerabilitat”, va assenyalar. “Turquia juga un paper clau al mercat comunitari de boví pel gran increment de les seves importacions”.

Seguidament, Pablo Recio, director general d’Eibens, va desenvolupar el bloc de costos amb la xerrada ‘Costos a Espanya i la UE de la indústria càrnia: mediambientals, energètics, laborals i de residus’. En la seva intervenció va exposar els resultats d'un estudi en el qual s'ha analitzat l'estructura del processament i transport del sector carni espanyol, subratllant la competitivitat industrial que li atorga a Espanya els baixos preus de la seva mà d'obra.

I-Forum-Carn.jpg

A la tarda es va dur a terme el tercer bloc, el del consum. En ell, el Dr. Jesús Contreras, catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona, va indicar que les tendències de consum en 2020 no tenen gens a veure amb les actuals en la seva ponència ‘Perspectives de la indústria càrnia, hàbits actuals i tendències dels últims anys’.

Seguidament, Emiliano Alonso, advocat especialitzat en dret de la UE i soci director d'Alonso Asociados, va parlar sobre el ‘Futur del consum de carn: amenaces’. Alonso va exemplificar com a cas d'èxit les estratègies implantades per Interporc davant el comunicat de l'OMS sobre carn vermella i processada del passat mes d'octubre de 2015.

L'última ponència la va impartir Marc Vidal, especialista en Nova Economia, Transformació Digital i comerç electrònic. Vidal va tractar la ‘Transformació del sector carni al nou entorn digital 4.0. Nous models, escenaris i com es poden sumar les empreses càrnies’, recalcant la falta de transformació digital d'un sector en el qual la meitat de les seves empreses dedicades a les vendes no tenen pàgina web.

Abans de la clausura, va tenir lloc una taula rodona, moderada per la redactora d'economia de La Vanguardia, Mar Galtés, en la qual es va debatre sobre ‘El futur del sector carni’. En aquesta van participar Daniel Gómez, director de Màrqueting Categories de Campofrio; David Campoy, director de Desenvolupament Comercial i de Negoci d’Ulabox; Santi Aliaga, economista i controller de Grup Vall Companys; i Víctor Yuste, director general del Foro Interalimentario. La jornada va finalitzar amb la intervenció de Michael H. G. Schara, president de FECIC.

Dimarts, 4 d'octubre de 2016/ FECIC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags