Llegeix aquest article a:

El marcatge de pernil de Terol en curat puja notablement en els 6 primers mesos de 2017

De l'1 de gener al 31 de juny de 2017 s'han marcat en curat 145.115 peces de pernil de Terol DOP, xifra que suposa un increment en la producció del 40% respecte a la mateixa data de l'any passat, segons les dades publicades pel president del Consell Regulador, Ricardo Mosteo en l'Assemblea General del sector.

Dimecres 13 setembre 2017 (fa 1 anys 8 mesos 9 dies)

Jamón de TeruelEl mercat està demandant pernil de Terol com demostren les xifres de producció del 2017 publicades a l'Assemblea General pel president de la Denominació d'Origen Pernil de Terol, Ricardo Mosteo que les ha qualificat com "moderadament satisfactòries".

Segons aquestes dades, en els sis primers mesos de 2017 s'han marcat en curat 145.115 pernils de Terol DOP, xifra que suposa un increment en la producció del 40% respecte a la mateixa data de l'any passat (103.450 peces). L'augment en la producció ha estat molt notable, segons ha destacat el president del Consell Regulador i tot fa pensar que si segueix aquesta tendència positiva al llarg dels sis mesos restants, se superarà àmpliament la xifra de 202.355 pernils de Terol curats a l'exercici de 2016.

També continua la línia ascendent en el marcatge de pernil de Terol en fresc en els sis primers mesos de l'any amb 188.088 peces, pujant un 3,5% respecte al mateix període de l'any anterior que va ser de 181.709 pernils. Cal recordar que al tancament de 2016 el marcatge de pernil DOP en fresc va ser un 42% superior al de 2015 i el fet de seguir augmentat l'entrada de pernil de Terol en fresc als assecadors és una dada objectiva que demostra l'aposta dels industrials pel pernil de Terol DOP.

Al contrari del que succeeix amb el pernil de Terol, la producció d'espatlla DOP cau sensiblement. Després de dos anys de la seva incorporació al mercat com a nou producte Denominació d'Origen Protegida i després d'haver proveït els assecadors d'espatlla de Terol DOP, el producte es troba en la fase d'introducció en el mercat i per tant en un període d'estabilització. Així les coses, la producció d'espatlla curada en els sis primers mesos de l'any ha estat de 19.900 peces marcades enfront de les 39.389 en el mateix període de temps. El marcatge de l'espatlla en fresc arriba a la xifra de 37.122 peces enfront de les 52.614 de gener a juny de l'any passat.

Mosteo ha explicat que es tracta d'una tendència "completament normal" com a resultat de la recerca d'una estabilització després del boom del 2015 quan es va ficar massivament espatlla fresca en assecadors després de ser declarada producte Denominació d'Origen de Terol.

L'Assemblea celebrada a Terol, ha precedit l'acte d'inauguració de la XXXIII edició de les Fires del Pernil de Terol que ha reunit bona part dels 247 operadors inscrits al Consell Regulador de la Denominació d'Origen dels quals 162 granges, 35 assecadors, 20 sales d'envasat, 9 escorxadors, 10 sales de desfer i 11 fàbriques de pinso.

Bona demanda

Ricardo Mosteo ha conclòs que les xifres de producció tant d'espatlla com de Pernil de Terol són "moderadament satisfactòries" per al Consell Regulador i ha destacat que, per segon any consecutiu, el pernil de Terol està tenint una demanda per sobre de l'oferta.

El president de la DOP s'ha mostrat confiat que en un horitzó proper s'aconsegueixi la marca de Garantia per a l'obtenció posterior de la IGP de la carn de porc de Terol, una fita que aportarà, encara més, valor afegit a tota la cadena d'operadors, especialment al sector ramader acollit a la Denominació d'Origen Pernil de Terol.

Dijous, 7 de setembre de 2017/ DOP Jamón de Teruel.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags