Llegeix aquest article a:

El porc de capa blanca espanyol, entre els protagonistes del "Hispacóctel", un esdeveniment dissenyat pel World Gastronomy Institute

Paral·lelament, Interporc va participar el mateix dia a la I Batalla de Xefs amb cuiners professionals de la Selecció Espanyola de Cuiners

Dilluns 30 juny 2014 (fa 5 anys 16 dies)

interporc.gif

El porc de capa blanca espanyol va ser un dels protagonistes del "Hispacóctel", un esdeveniment de tast i degustació de productes espanyols que incorpora el millor del rebost espanyol.

Es tracta d'un esdeveniment dissenyat expressament pel World Gastronomy Institute per a la Sociedad de Estudios Internacionales (SEI), Institució presidida per S.M. el Rei Joan Carles, en el seu acte de cloenda del Curs d'Alts Estudis Internacionals i amb motiu de la doble celebració del vuitantè aniversari de la Institució i seixantè del curs.

L'acte va comptar amb la participació de la Selecció Espanyola de Cuina, i va albergar diferents àrees de tast en les que els convidats van poder gaudir d'una experiència gourmet, així com de la degustació d'excel·lents plats preparats per xefs de la Selecció Espanyola de Cuina, "La Roja de la Cocina ", l'equip nacional que representa Espanya al circuit de la World Association of Chefs Societies i en el cèlebre concurs mundial Bocuse d'Or.

Així mateix, en el cas dels productes de porc de capa blanca, els professionals de "La Roja" van realitzar degustacions guiades, amb explicacions sobre el producte, els seus orígens, qualitats organolèptiques i millors formes de consum.

Com a nota culinària, els assistents han degustat la "Terrina de porc de capa blanca amb chutney de mango i gelée de pinya colada", una gastrotapa dissenyada per Carlos Durán (cap de cuina del Restaurant Charlie Champagne), capità de la Selecció i actual campió d'Europa d'alta cuina de competició.

L'esdeveniment va tenir lloc al Archivo Histórico Nacional, dins del complex del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el qual va comptar amb l'assistència de nombroses personalitats acadèmiques, diplomàtiques i polítiques.


Interporc participa en la I batalla de Xefs

Paral·lelament a aquest esdeveniment, la Interprofessional del Cerdo de Capa Blanca (Interporc) va participar en la I Batalla de Xefs, competició gastronòmica organitzada per la firma d'electrodomèstics Miele, en la qual bloguers i periodistes gastronòmics van formar equip amb cuiners professionals de la Selecció Espanyola de Cuiners (La Roja de la Cocina).

Així, els participants, van haver d'elaborar un plat amb els ingredients de porc de capa blanca espanyol, havent de realitzar quatre plats diferents.

La trobada va estar formada per dos equips: l'equip A (Bocuse D'or Spain Team), capitanejat per Jesús Almagro, millor classificat espanyol en el Concurs de Bocuse D'or, i semifinalista del programa Top Chef Espanya i Alberto Moreno, actual representant espanyol a Bocuse D'or 2014-2015 i cinc bloguers.

Per la seva banda, l'equip B (WACS Spain Team) va estar liderat per Sergio Fernández, conegut xef televisiu per Canal Cocina, Oído Cocina, Duelo de Chefs i actualment a Cuatro TV "Mi madre cocina mejor que la tuya" i Carlos Durán, actual campió del Sud d'Europa per la Federación Mundial de Chefs. Aquest equip va comptar, també amb altres cinc bloguers.

En total van ser 10 els blogs que van participar en aquesta competició sense precedents: Periodismo Gastronómico, Con mucha gula, Miss migas, Tia Alia, Love is in the food, 2 Mandarinas en la cocina, Cocina pret a porter, Recetas de cocina de Sergio, Mil ideas mil proyectos.

Aquestes accions s'emmarquen dins de les activitats que la Interprofessional està realitzant per a la promoció de la carn de porc de capa blanca en tots els seus formats i varietats, donant a conèixer no només la seva versatilitat sinó també la seva qualitat i valor nutricional.

27 de juny de 2014 - Interporc

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags