Llegeix aquest article a:

El porcí de capa blanca espanyol, protagonista destacat a Foodex Tòquio 2017

INTERPORC ha desenvolupat un ambiciós programa d'activitats que inclou show cookings amb el mediàtic xef Inoue, trobades amb blocaires, cursos de tall de pernil o degustacions.

Dimarts 14 març 2017 (fa 2 anys 3 mesos 2 dies)

INTERPORC 1

‘Foodex Tokio’, una de les fires alimentàries més importants del món, va finalitzar divendres passat evidenciant el creixent interès dels professionals japonesos i internacionals per la carn i elaborats del porc blanc espanyol, el que s'ha traduït en una gran afluència de visitants a l'estand de la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC).

INTERPORC ha dut a terme a 'Foodex' -celebrada del 7 al 10 de març- un ambiciós programa d'activitats per promocionar els productes del porc blanc espanyol al Japó, que és el segon major importador mundial -per darrere de la Xina-, concentrant més del 14% de les importacions a nivell internacional.

El japonès es tracta d'un mercat estratègic per a Espanya, que s'ha consolidat com a quart major exportador de carn i elaborats del porcí al Japó, després dels Estats Units, Canadà i Dinamarca, amb unes vendes de 97.000 tones i 342 milions d'euros el passat any 2016 , fet que suposa un increment del 25% en valor respecte a l'exercici anterior.

Aquest creixement ha situat al Japó com el tercer major client exterior per facturació del sector porcí espanyol -tan sols per darrere de França i la Xina-, superant per primera vegada a mercats tan importants com Portugal o Itàlia. En tot just set anys, les exportacions s'han multiplicat per onze, i les perspectives de futur segueixen sent positives per al sector porcí nacional.

Ampli programa d'activitats a 'Foodex'

Amb l'objectiu de donar suport a les empreses espanyoles, la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca ha desenvolupat un intens programa, que va començar el dia anterior a la fira amb un 'Curs de Tall de Pernil' per a professionals de l'hostaleria japonesa ofert pel mestre tallador Ricardo Rojas a la seu de l'Institut Cervantes de Tòquio.

Posteriorment, des del 7 de març, les activitats es van centrar en l'estand d'INTERPORC a 'Foodex', amb accions com els show cookings que va oferir diàriament el mediàtic xef japonès Inoue, un dels més reconeguts cuiners del món del sushi, que compta amb una estrella Michelin, i que s'ha traslladat a un públic professional els avantatges de la carn de porc blanc espanyol i la seva perfecta adaptació a la gastronomia japonesa per la qualitat del producte i el seu sabor.

Així mateix, s'ha dut a terme un 'Trobada amb blocaires gastronòmics i influencers' japonesos, que han conegut de primera mà l'exigent model de producció espanyol, que afavoreix la qualitat i diferenciació de la nostra carn de porcí. La bona valoració que han realitzat de la trobada tindrà la seva continuïtat amb la difusió que realitzaran en les seves publicacions digitals i xarxes socials.

Durant la fira també s'ha atès a nombrosos importadors i distribuïdors tant japonesos com internacionals, als quals se'ls ha donat complida informació del producte espanyol i als qui se'ls ha facilitat la interlocució amb les 12 empreses espanyoles de porcí de capa blanca que han estat presents al costat d'INTERPORC.

Dilluns, 13 de març de 2017/ INTERPORC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags