Llegeix aquest article a:

El president d'ASICI, Francisco Javier Morato, defensa la necessitat d'una IGP per al porc ibèric a Ovibeja 2016

En el marc de la 33a Edició de la Fira Agroganadera "Ovibeja" celebrada a Portugal, el president d'ASICI, Francisco Javier Morato, va avançar els treballs que s'estan realitzant per aconseguir una IGP Transfronterera (Portugal/Espanya).

Divendres 29 abril 2016 (fa 3 anys 23 dies)

asici.jpg

El president d'ASICI, Francisco Javier Morato, va avançar els primers contactes que s'estan realitzant per aconseguir la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) del sud-oest de la Península Ibèrica (Espanya i Portugal) "amb l'objectiu de salvaguardar el terme "Ibèric" a nivell internacional", segons les seves pròpies paraules.

Morato realitzava aquestes declaracions en el marc de la 33a edició de Ovibeja, Fira Agroganadera de l'Alentejo portuguès convertida, avui dia, en la fira d'activitats econòmiques de referència al sud de Portugal. Ovibeja acull cada any més d'un miler d'empreses i organitzacions participants i és visitada per més de 200.000 persones.

El president de la Interprofessional afirmava que les reunions fins ara han estat molt positives i que "hi ha una clara sintonia en els termes plantejats amb les associacions de criadors de porc "Alentejano" i, a més, les administracions espanyoles veuen amb bons ulls aquesta iniciativa del sector".

D'acord amb la normativa europea, aquesta indicació protegeix el vincle del producte amb el medi geogràfic on es produeix, transforma i/o elabora. Per al sector és necessari i imprescindible protegir els productes ibèrics, reforçant un model productiu lligat al territori que permet preservar un ecosistema únic, la devesa.

Perspectives de futur

En la seva intervenció, el president d'ASICI va destacar el treball que es realitza des de la Interprofessional en defensa del sector ibèric i en la seva "ferma aposta pel compliment de la norma de qualitat, amb l'objectiu d'aportar veracitat, transparència i qualitat".

Va destacar i lloar l'enorme esforç que està fent el sector en la implementació d'ÍTACA, Sistema d'Identificació, Traçabilitat i Qualitat en el Sector del Porc Ibèric que integra i transmet, al llarg de la cadena (producció, elaboració i comercialització) la traçabilitat de les produccions de norma per traslladar-la als consumidors i al propi sector, en forma de dades crítiques.

Finalment, Francisco Javier Morato va informar de la nova extensió de norma sol·licitada per als propers cinc anys, 2016/2021, i que actualment es troba sotmesa a informació pública. Una extensió que permetrà promocionar els productes ibèrics a tot el món, donar suport a la R+D+I per aconseguir un millor posicionament dels nostres articles, obtenir dades del sector que garanteixin més estabilitat i capacitat de resposta davant de situacions "complicades" i continuar amb la implantació del sistema ÍTACA.

Divendres, 29 d'abril de 2016/ ASICI.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags