Llegeix aquest article a:

El procés d'elaboració del Pernil Ibèric desperta l'interès del Regne Unit

La major distribuïdora de producte espanyol al Regne Unit visita el nostre país per conèixer el procés d'elaboració i producció del Pernil Ibèric.

Dijous 17 març 2016 (fa 3 anys 2 mesos 5 dies)

asici.jpg

El 23 de setembre de l'any passat, a l'Ambaixada d'Espanya a Londres, ASICI (Asociación Interprofesional del Cerdo Ibérico) presentava la norma de qualitat del Pernil Ibèric a tots els agents del mercat britànic. A l'acte van assistir representants institucionals de tots dos països, distribuïdors locals, restauradors, representants de les principals centrals de compres del país, xefs, mitjans especialitzats,...

Veient l'enorme expectació generada i el seu ferm compromís d'informar i promocionar el producte, ASICI es va comprometre a organitzar diversos viatges a les zones de producció amb l'objectiu d'incrementar el coneixement i el reconeixement dels Pernils Ibèrics d'Espanya, destacar els tradicionals mètodes de producció, en particular pel que fa a seguretat dels aliments, traçabilitat, autenticitat, etiquetatge, aspectes nutricionals i sanitaris, benestar dels animals, respecte del medi ambient i sostenibilitat, així com les característiques del producte pel que fa a qualitat, sabor, diversitat o tradicions.

Durant la seva estada a Espanya, els representants britànics han pogut gaudir i entendre l'ecosistema de la devesa, visitar explotacions de porc ibèric i comprendre el tradicional i històric procés d'elaboració del Pernil Ibèric, des del especejament fins al seu envelliment en celler, passant per la salaó i la curació, tot en unes instal·lacions modernes i avantguardistes, dotades amb l'última tecnologia perquè les variables que influeixen en el producte, com la temperatura o humitat, siguin controlades en tot moment.

Regne Unit és un mercat prioritari per al sector, juntament amb el mercat francès i l'alemany suposen més del 50% de les exportacions de transformats carnis del nostre país. És un país gran consumidor de pernil curat, el 2014 va importar 352.436 tones de pernil curat per valor de 1.220 milions de lliures esterlines i, a més, és el segon major mercat pel que fa a importacions de producte "delicatessen". Si a aquestes dades afegim l'auge del turisme britànic al nostre país, més de 15 milions el 2014, el reconeixement a la gastronomia espanyola i la percepció d'alta qualitat dels nostres productes, ens trobem davant d'un mercat amb un enorme potencial de creixement.

Per aquests motius, des d'ASICI són constants les accions d'informació i promoció del Pernil Ibèric, presentacions a la premsa del producte, informació sobre la norma de qualitat, viatges promocionals a les zones de producció, campanya de mitjans,... Totes amb el clar i ferm objectiu d'augmentar els nivells de reconeixement del nostre producte, dels règims de qualitat, de les seves bondats i, per tant, augmentar la competitivitat i consum del Pernil Ibèric, incrementant la seva quota de mercat al Regne Unit.

16 de març de 2016 - ASICI.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags