Llegeix aquest article a:

El sector aposta per un programa voluntari per controlar l’etiquetatge de Duroc

El sector apuesta por un programa voluntario para controlar el etiquetado de Duroc
El sector apuesta por un programa voluntario para controlar el etiquetado de Duroc

La FECIC juntament amb ANPROGAPOR i l'ANPS, presenten al MAPA el Programa d'Autocontrol de l'Etiquetatge Duroc (PAED).

Les associacions ANPROGAPOR, ANPS i FECIC van presentar ahir a representants del ministeri d'Agricultura el Programa PAED, que és voluntari, i que integra a totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció d'animals fins a la producció de carn i derivats carnis.

Aquest Programa té com a objectiu realitzar un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin l'esment Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa.

“La importància de l'etiquetatge i que la informació que continguin les etiquetes compleixi estrictament amb el que estableix la legislació, és clau per mantenir la confiança dels consumidors en la carn i derivats carnis del mercat. Per aquesta raó la informació entre les diferents baules de la cadena ha de mantenir-se i no es pot perdre, en cap cas”, comenta el responsable de l'Àrea Tècnica de FECIC, Ignasi Pons.

El programa PAED és propietat de les tres associacions i avalua l'etiquetatge d'aquells productes, carn i derivats carnis (peces càrnies), que posin l'esment “Duroc” indicant el % racial del mateix amb la mateixa grandària i tipus de lletra en el seu etiquetatge. Per a això es tindrà en compte els reproductors i/o material genètic que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc.

Un dels requisits que s'haurà de complir per a poder fer ús de l'esment Duroc, és que almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura i ha d'estar inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.

El PAED serà aplicable en les granges i empreses productores de carn i derivats carnis que vulguin formar part d'aquest programa d'autocontrol de la qualitat, de forma voluntària.

27 de febrer de 2019 - FECIC

veure més articles relacionats amb l'article

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags