Llegeix aquest article a:

El sector carni presenta la sol·licitud d'una IGP del pernil serrà espanyol al MAGRAMA

El sector carni, representat per CONFECARNE i la Fundació del Pernil Serrà Espanyol, ha presentant davant el MAGRAMA la sol·licitud formal perquè s'aprovi la concessió d'IGP per al pernil serrà, i es tramiti a la UE per a la seva ratificació i inscripció com a nova figura de qualitat reconeguda.

Dilluns 3 novembre 2014 (fa 4 anys 8 mesos 13 dies)

confecarneEl sector carni representat per la Confederació d'Organitzaciones empresarials del Sector Carni d'Espanya (CONFECARNE) i la Fundació del Pernil Serrà Espanyol ha presentant davant el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) la sol·licitud formal perquè s'aprovi la concessió de una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per al pernil serrà, i es tramiti a la Unió Europea per a la seva ratificació i inscripció com a nova figura de qualitat reconeguda.

La Indicació Geogràfica Protegida proporcionarà a aquest producte emblemàtic de la producció càrnia i gastronomia espanyola una protecció molt superior a l'actual Especialitat Tradicional Garantida (ETG) davant de possibles iniciatives empresarials en altres països, on ja s'ha detectat l'ús fraudulent del nom "Pernil Serrà". La IGP limitaria l'elaboració de productes amb la denominació "Pernil Serrà" exclusivament a Espanya i reforçaria la protecció del nom en els mercats exteriors.

IGP

Les IGP tenen drets de propietat industrial, protegits i reconeguts per l'Organització Mundial del Comerç, i també a través dels acords bilaterals de la Unió Europea amb països tercers.

El sector perniler ha manifestat el màxim suport a aquest projecte, i ha realitzat durant més d'un any els estudis tècnics necessaris per presentar al MAGRAMA el plec de condicions de la nova IGP, en el qual es vincula geogràfica i climatològicament amb el territori espanyol la producció de pernil serrà, que a més presenta una flora microbiana diferenciada i unes peculiaritats sensorials típiques en el producte final.

pernil tallat

El sector espera una gestió i tramitació ràpida de la sol·licitud per part del Ministeri d'Agricultura i el seu trasllat a Brussel·les per a la seva ratificació i inscripció, atès que és un projecte que compta amb el màxim consens sectorial, i que recull igualment les aportacions dutes a terme per les comunitats autònomes consultades i el propi MAGRAMA.

Cal recordar també que aquesta iniciativa compta amb el suport polític unànime dels grups polítics al Parlament, ja que recentment la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés dels Diputats va aprovar, amb el suport de tots els grups parlamentaris, la proposició No de Llei presentada pel Grup Socialista per instar el Govern al reconeixement de la IGP per al pernil serrà.

Divendres, 31 d'octubre de 2014/ CONFECARNE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags