Llegeix aquest article a:

El sector del pernil debat les millors alternatives davant el pròxim cessament voluntari de castració als porcs

La producció sostenible de pernil és el gran repte de la indústria espanyola.

Dijous 25 setembre 2014 (fa 4 anys 9 mesos 21 dies)

Zoetis.gif

Prop de 100 professionals de la cadena de producció de carn de porc i pernil al nostre país, des de productors i industrials fins a veterinaris i representants de l'administració pública nacional i europea, es van reunir el 23 de setembre a Barcelona durant la trobada "Benestar Animal: un futur sostenible per a la producció de pernil", organitzat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Unitat de Benestar Animal de la Direcció General de Salut i Consum de la Unió Europea.

L'objectiu principal era avaluar l'impacte de la propera entrada en vigor (2018) del cessament voluntari de la castració en porcs, en la producció de pernil curat en els Estats membres.

Durant la trobada, Andrea Gavinelli, director de la Unitat de Benestar Animal de la Direcció General de Salut i Consum de la Unió Europea, va informar sobre les últimes novetats en matèria de Benestar Animal a la Unió Europea, afirmant que el retorn de la inversió en el benestar animal no només està en l'estalvi que suposa una millor salut dels animals i un millor rendiment, sinó en complir amb la dimensió ètica que reclama el consumidor actual.

A continuació, es van mostrar els resultats d'estudis recents duts a terme per un grup de recerca de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de la Generalitat de Catalunya, sobre "Producció de porc sostenible: qualitat de canal i carn i acceptació per els consumidors de porcs vacunats contra l'olor sexual de la carn", que demostren que la vacunació amb Improvac® és una bona alternativa a la castració quirúrgica.

Es tracta de treballs d'investigació que avaluen l'efecte de la vacunació dels porcs en la qualitat de canal i carn, en comparació amb porcs sencers, porcs castrats i femelles, en la producció de pernil curat incloent un estudi amb mascles Duroc.

En aquest sentit, Marina Gispert i Maria Font -ambdues investigadores del IRTA- han coincidit que la vacunació dels porcs és una bona alternativa a la seva castració, ja que a més d'evitar l'olor sexual en la carn, tan rebutjada pels consumidors, els porcs vacunats produeixen una matèria primera adequada per fer els pernils curats d'alta qualitat.

A més, Luis Guerrero, també de l'esmentat grup de recerca de l'IRTA, va comentar els resultats d'un panell de consumidors amb pernil curat. En el mateix s'han comparat les característiques organolèptiques de pernil procedent de porc sencer, de porc castrat, de femella i de porc vacunat amb Improvac®. Com a resultat, els animals vacunats no van presentar diferències pel que fa als castrats i femelles, sent els més mal valorats els mascles sencers.

Finalment, Alberto Álvarez, FoodChain Manager de Zoetis, va exposar les noves tendències en el mercat de la carn porcina a nivell mundial, i l'evolució que està patint aquest mercat després del veto rus a les exportacions, incidint que "el Benestar Animal és un valor afegit diferencial del nostre producte insígnia, el Pernil Serrà, enfront dels nostres competidors en països extracomunitaris d'Àsia i Amèrica ".

24 de setembre de 2014 - Zoetis

Notícies d'empresa

Michael H.J. Schara, nou president de FECIC23-set-2014 fa 4 anys 9 mesos 23 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags